ZVEZDA ZABLISTALA: Nova "petarda" protiv Novopazaraca! (FOTO) (VIDEO)

Crveno-beli naneli katastrofalan poraz gostima 5:1, uz jubilarni 50. prvenstveni gol kapitena Milijaša za klub sa Marakane i po dva pogotka Daude i Mrđe

  • 8

Fudbaleri Crvene zvezde u devetom kolu Jelen Superlige dočekekali su Novi Pazar i nisu bili nimalo gostoljubivi, protivniku je nanet ubedljiv poraz 5:1.

Slično kao i u prethodnom prvenstvenom meču na Marakani, protiv Spartaka, crveno-beli su lako izašli na kraj sa nedoraslim protivnikom kojem se mreža zatresla posle svega osam minuta. Strelac je bio kapiten Zvezde nenad Milijaš, a veoma lep gol iz slobodnog udarca bio je jubilarni 50. пrvenstveni za kapitena u dresu najtrofejnijeg srpskog kluba.

Abiola Dauda, verovatno najbolji akter susreta, već u 19. minutu duplirao je prednost domaćina i tada je bilo prilično jasno u kom pravcu utakmica ide. Dauda je na samom kraju prvog poluvremena doneo velikih 3:0, pa u nastavku Zvezdi nije bilo teško da igra slobodno i tu prednost i uveća.

Dragan Mrđa, poput Daude, dvaput je savladao golmana Novog Pazara i sa ukupno pet golova pri vrhu je liste strelaca. Nedugo posle drugog Mrđinog, a petog Zvezdinog gola, rezervista gostiju Jelić ublažio je poraz iskoristivši dobro dodavanje i indolentnost odbrane domaćina.

Ovaj meč bio je debi za Zvezdinog Peruanca Miguela Arauha, ali to je prošlo nekako u senci razigranih napadača.

Zadovoljni navijači, njih oko 6.500, koji su pre meča istakli transparent "I vi gore, i vi dole, dovedite se u red. Nemoj da vas navijači Zvezde mole" aplauzom su po završetku pozdravili blistavo izdanje svojih ljubimaca, koji su ovom pobedom došli, bar na dan, na bod do Partizana,, a zaostaju dva za Čukaričanima.

Bar za neko vreme, verovatno neće biti skandala kao što je nedavno razbijanje stakala na automobilima fudbalera.

CRVENA ZVEZDA - NOVI PAZAR 5:1

(Milijaš 8, Dauda 19, 45+3, Mrđa 55, 72 - Jelić 74)

Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 6.500 Sudija: Danilo Grujić

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Krneta, Arauho, Mijailović, Kovačević, Ninković, Milijaš, Pečnik, Mrđa, Dauda (od 78. Kasalica).

NOVI PAZAR: Supić, Đorđević, Pekarić (od. 27. Vuković), Protić, Lazarević, Lotinac, Obrovac, Vidaković (od 46. Jelić), Kecap, Rusmir, Arsenijević.

TABELA: Čukarički 18, Partizan 17 (-1), Crvena zvezda 16, Vojvodina 16, Radnički Niš 14, Spartak 13, Napredak 12, Jagodina 12 (-1), Novi Pazar 11, Sloboda 10, Voždovac 10, OFK Beograd 10, Radnički Kragujevac 10, Javor 9, Donji Srem 7, Rad 7.

TOK MEČA

1. minut - počelo je, a Pazarcima nije trebalo mnogo da opasno napadnu, posle prodora Rusmira i udraca sa desne strane bajković interveniše.

Navijači crveno-belih razvili su transparent "I vi gore, i vi dole, dovedite se u red. Nemoj da vas navijači Zvezde mole"

5. minut - "Slobodnjak" za Beograđane, Milijaš prebacuje živi zid sa oko 20 metara, ali pogađa pravo golmana Pazaraca, koji boksuje loptu.

8. minut - GOOOL 1:0. Milijaš sa nekih 22-23 metra majstorski gađa iz novog slobodnog udarca, koji je posle solidnog prodora iznudio Vešović. Golman Novog Pazara Supić nije se ni pomerio, samo pogledom ispratio je loptu. Jubilarni 50. prvenstveni gol kapitena u crveno-belom dresu.

19. minut - GOOOL 2:0. Bajković je ispucao do centra, lopta potom dolazi do Pečnika koji kombinuje sa Mrđom, a onda sa desne strane nabacuje pred gol gostiju, gde se našao Dauda i samo sproveo loptu u mrežu.

22. minut - Posle kornera Pazaraca dolazi do sudara Bajkovića i Pekarića koji je loptu poslao visoko preko gola. Igrač Novog Pazara izgubio je svest, ukazana mu je pomoć, a prekid je trajao nekoliko minuta. Pekarić je iznesen sa terena, a u 27. minutu umesto njega u igru je ušao Vuković.

38-39. minut - Pokušaji iz daljine sa obe strane, prvo Novopazaraci sa više od 30 metara, Bajković brani, a onda pokušaj Mrđe sa nešto manje razdaljine, Supić na mestu.

42. minut - Atak gostiju mirisao je na opasnost, Arsenijević se ipak našao okružen defanzivcima Zvezde, koji su izblokirali njegov udarac.

43. minut - I Dauda oprobava šut sa distance posle dodavanja Milijaša, Supić boksuje.

45. minut + 3 - GOOOL 3:0. Na samom kraju poluvremena, Milijaš je izveo korner sa leve strane, Dauda odlično skočio i sa desetak metara zakucao loptu u ugao.

46. minut - nastavljen je meč, u timu Novog Pazara Jelić umesto Vidakovića, bakljada na severnoj tribini.

55. minut - GOOOL 4:0. Mrđa je krunisao svoju dobru partiju. Pečnik je prethodno pogodio stativu, Zvezda je nastavila akciju, a Dragan Mrđa, pošto mu je prvi pokušaj izblokiran, iz drugog je uspeo da savlada Supića.

61. minut - Mrđa je promašio stopostotnu šansu, nije uspeo da zahvati dobro loptu i prebacio je gol sa nekoliko metara, mada u tome je bilo neke pravde, jer se asistent Dauda prethodno našao u ofsajdu koji nije dosuđen.

70. minut - Novi pokušaj gostiju iz daljine, pored gola.

72. minut - GOOOL 5:0. Novi pogodak Mrđe, ovaj meč veoma liči na pobedu Zvezde protiv Spartaka. Mrđa je posle prooigravanja Milijaša prošao po levoje strani, driblingom se oslobodio pratioca, a onda iz blizine mogao je da bira šta će. Odlučio se na šut i pogodio.

74. minut - GOOL 5:1. Jelić je nedugo posle pogotka Mrđe ublažio katastrofu Pazaraca, iskoristivši dodavanje sa krila i mlaku reakciju odbrane.

78. minut - Abiola Dauda izlazi sa terena ispraćen aplauzima posle sjajne partije, menja ga Filip Kasalica.

86. minut - Prilika i za Kasalicu da se upiše u strelce, posle brze akcije domaćih, međutim golman mu je "ušao u šut".

89. minut - Aplauzi i za Mrđu, umesto kojeg u igru ulazi Gogić.

Kraj meča, ubedljiva pobeda domaćina.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA