ABA LIGA: Partizan u "Pioniru", Zvezda i Radnički u gostima

Zvezda ima dve vezane pobede, a u Ljubljani će im biti sve samo ne komforno i lako. Igokea bi mogla da bude tim za "vađenje" i podizanje samopouzdanja Radničkom, dok je Zadar, kakav god da je, uvek bio je tvrd orah za Partizan

  • 0

Tri srpska predstavnika u ABA ligi u nedelju igraju utakmice 4. kola. Dva od tri su na putu. Prvi na parket izlaze košarkaši Crvene zvezde koji od 17 sati u "Stožicama" igraju protiv Olimpije. Dva sata kasnije u Laktašima Radnički igra protiv Igokee, dok će kolo "zatvoriti" Partizan. Crno-beli u "Pioniru" od 21 sat igraju sa Zadrom.

Sve tri ekipe su u sredu i četvrtak igrali u Evropi, a samo je Zvezda bila kod kuće. Porazi Partizana i Radničkog, u Barseloni i Atini, njihove trenera nisu zabrinuli toliko kao činjenica da nemaju sponzorske ugovore sa domaćim avio-prevoznikom.

Miroslav Nikolić i njegovi izabranici su iz džepa, tako se priča, platili put podno Akropolja, dok je Partizan preko Istanbula leteo za Barselonu.

No, da se mi vratimo u "jadranske vode". Sve tri ekipe imaju dve pobede i poraz. Zvezda ima dve vezane, a u Ljubljani će im biti sve samo ne komforno i lako. Olimpija je u Evrokupu slavila protiv Varezea sačuvavši čast čak osam ABA timova koji su gubili u Evroligi i Evrokupu. Zvezda duel s "zmajčekima" ne sme da poredi sa onim protiv Lokomotive, ali mora da zna da već u sredu ide u Tel Aviv.

Radnički je protiv Panioniosa igrao kao da je na rolerkosteru. Sa mnogo uspona i padova. Na kraju su poraženi, a Igokea bi mogla da bude tim za "vađenje" i samopouzdanje pred nastavak kampanje u ABA i Evrokupu. Muta ima sve zdrave igrače i favorit je u Republici Srpskoj.

Dugo i naporno putovanje u i iz Barselone, uz tešku utakmicu, umorilo je košarkaše Partizana. Posle putešestvija sa zapada na istok Evrope uslediće meč protiv Dalmatinaca. Zadar, kakav god da je, bio je tvrd orah za Partizan. Setimo se samo poraza u "Višnjiku".. iz prošle sezone. Onaj koji se dogodio u poslednjoj sekundi. Opet, umor ne sme da bude alibi. Kao i Kragujevčani, i Partizan je favorit.

ABA LIGA 4. KOLO:

subota:

Mega Vizura – Krka 78:74

Budućnost – Cibona 79:72

Cedevita – MZT 77:67

nedelja:

Olimpija – Crvena zvezda (17)

Široki – Solnok (17)

Radnički Kragujevac – Igokea (19)

Partizan – Zadar (21)

TABELA: Cedevita 4/0, Cibona 2/2, Budućnost 2/2, MZT 2/2, Krka 2-2, Crvena zvezda 2/1, Partizan 2/1, Radnički 2/1, Široki 2-1, Mega Vizura 1-3, Solnok 1/2, Igokea 1/2, Zadar 1-2, Olimpija 0-3.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA