LŠ: Evropa se klanja Ibrahimoviću, Madrid Ronaldu (VIDEO)

Švedski reprezentativac postigao četiri gola u pobedi PSž-a nad Anderlehtom rezultatom 5:0 dok je Ronaldo sa dva pogotka srušio Juventus i neugodnu tradiciju staru osam godina

  • 6

Auuu kako igra Zlatan Ibrahimović! Dok je Šveđanin u ekipe za ekipu PSŽ-a nema zime. Nadao se Anderleht da može da iznenadi favorizovane goste u trećem kolu Lige šampiona, ali je umesto toga doživeo totalni debakl i to za nešto više od pola sata.  Na kraju je bilo neverovatnih 5:0 uz četiri gola Ibrahimovića.

Ibra je redom pogađao u 14, 22 i 36. pa potom i 62. minutu, a publika u Briselu mogla je samo da uživa u golovima napadača PSŽ-a i da ga isprati aplauzom. Zahvaljujući inspiraciji u Madridu, Ibra je postao tek treći igrač koji je postizao četiri gola na meču.

Ako prvi gol nije bio vredan pažnje, drugi i treći su pravo remek delo. Četvrti gol za PSŽ je postigao Kavani na samom početku drugog dela. Jedinu šansu za Anderleht imao je srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, ali nije imao uspeha. Za razliku od Mitra, Milivojević je meč počeo sa klupe i ušao je u 72. minutu.

Da ovo nije noć srpskih internacionalaca pokazao je i rezultat iz Lisabona gde je Benfika tek u 83. minutu golom Kardoza, koji je postao najbolji paragvajski strelac u LŠ, uspela da osvoji bod. Strelac gola za goste bio je Domingez sredinom prvog poluvremena. Zanimljivo, samo dva srpska igrača bila su u postavi Benfike. U pitanju su Nemanja Matić koji je igrao od početka dok je na klupi bio Filip Đuričić.

Za razliku od grupe C gde su se radovali gosti, na svim ostalim terenima viđene su odlične igre domaćih ekipa. Leverkuzen je u okviru grupe A neočekivano deklasirao Šahtjor na svojoj ''Baj Areni'' rezultatom 4:0. Minimalno vođstvo na poluvremenu posle gola Kislinga potvrđeno je već na početku drugog kada su Rolfes iz penala u 50. i Sam u 57. minutu rešili pitanje pobednika. Goleadu je zatvorio Kisling, koji ju je i otvorio, golom u 72. minutu.

Tešku, ali zasluženu pobedu ostvario je i Mančester Junajted koji je poveo već u prvom napadu autogolom Martineza. Ko bi tada rekao da će ovo biti konačan rezultat meča koji je s tribina pratio i Aleks Ferguson.

Imali su gosti nekoliko dobrih prilika za izjednačenje, pogotovo Seferović, ali je odbrana u kojoj nije bilo Nemanje Vidića, bila na visini zadatka.

Real je srušio negativnu tradiciju! Juventus punih osam godina nije poražen protiv ''kraljevskog'' kluba, ali tada nije bilo Kristijana Ronalda u ekipi Reala koji je sa dva gola presudio Italijanima.

Portugalac je najpre u 3. minutu postigao šesti da bi u 28. minutu iz penala upisao svoj sedmi pogodak u LŠ. Tračak nade Juventusu doneo je Ljorente izjednačujućim pogotkom u 22. minutu, ali posle crvenog kartona Kjelinija zbog udaranja Ronalda bilo je jasno da bodovi ostaju u Madridu.

Veče za pamćenje imao je i Galatasaraj koji je savladao Kopenhagen rezultatom 3:1. Sve je već bilo rešeno posle prvih 45 minuta kada su Melo, Snajder i Drogba doneli prvi trijumf  Robertu Manćiniju na klupi Galate u okviru LŠ. Počasni pogodak za goste iz Danske postigao je Klaudemir u 89. minutu.

Punih 25 minuta je trebalo Bajernu da slomi otpor Plzenja i kada je Riberi bio precizan sa bele tačke, kola su krenula nizbrdo za Čehe koji nisu uputili nijedan ozbiljan udarac ka golu Nojera – 5:0 Pogodak Alabe do kraja prvog dela samo je zacementirao trijumf  Bavaraca koji su se u drugom delu prosto igrali sa protivnikom. Imali su aktuelni prvaci Evrope priliku da postignu barem osam golova, ali su do kraja viđena samo tri.

Riberi je povisio na 3:0 u 61, Švajnštajger u 64. minutu za 4:0 dok je Gece u nadoknadi vremena postavio konačan rezultat za ubedljivo prvo mesto u grupi. Ranije tokom dana Mančester Siti je slavio u Moskvi protiv CSKA rezultatom 2:1 uz dva gola Aguera i jedan Zorana Tošića.

GRUPA A:

Mančester Junajted – Real Sosijedad 1:0

(Martinez ag 2)

Bajer Leverkuzen – Šahtjor Donjeck 4:0

(Kisling 27, 72 Rolfes 50, Sam 57,)

GRUPA B:

Real Madrid – Juventus 2:1

(Ronaldo 3, 28 - Ljorente 22)

Galatasaraj – Kopenhagen 3:1

(Felipe Melo 10, Snajder 37, Drogba 45 - Klaudemir 89)

GRUPA C:

Anderleht – PSŽ 0:5

(Ibrahimović 14, 22, 36, 62 Kavani 52)

Benfika – Olimpjakos 1:1

(Kardozo 83 - Domingez 29)

GRUPA D:

Bajern Minhen – Viktorija Plzenj 5:0

(Riberi 25 pen, 61, Alaba 37, Švajnštajger 64, Gece 90)

CSKA – Mančester Siti 1:2

(Tošić 32 – Aguero 34, 42)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA