ZVEZDAŠI ZAPALILI DRUŠTVENE MREŽE: Navijači Crvene zvezde najavljuju osvetu Makabiju!

Zbog navijačkog transparenta "Mi smo Makabi, ko ste vi, jeb*te", besnih navijači "crveno-belih" najavljuju pakao za meč u Beogradu. Uvrede i prozivke na račun izraelaca preplavile Fejsbuk i Tviter

  • 19

Burne su reakcije navijača Crvene zvezde na društvenim mrežama povodom transparenta "Mi smo Makabi, ko ste j....e vi?" na utakmici Evrolige između "crveno-belih" i Makabija u Tel Avivu.

U velikoj meri greškom medija zbog neisticanja da je ova kontroverzna poruka zapravo deo navijačih slogana pristalica iz Tel Aviva, brzinom svetlosti su se proširili komentari ljutih navijača, koji su koreografiju pred početak meča zamerili navijačima izraelske ekipe.

Prema tome, zaboravite na idiličnu situaciju od pre više od decenije, kada je posle meča Partizana i Makabija u Beogradu 30 minuta bilo zajedničkog navijanja. Grobari pevaju pesmu, a navijači Makabija zajedno s njima, oduševljeni ritmom domaćina bezbrižno pevaju u grotlu "Pionira".

Što se tiče Zvezde i Makabija, druga priča...

Najavljene su "osvete" za dolazak izraelske ekipe u Beograd, a mahom se pominje da bi povratna poruka mogla da prevaziđe okvire sporta i bude u vezi sa spoljnopolitičkim i istorijskim dešavanjima u Izraelu, što bi moglo potom da izazove i kazne Evrolige.

Iako najvatrenija Zvezdina navijačka grupa nema zvanične stranice na Fejsbuk i Tviter mrežama, na onim stranicama koje okupljaju desetine hiljada navijača "crveno-belih" pojavili su se komentari isprovociranih administratora.

Na forumu se takođe našao komentar sličnog karaktera, ali takođe i dosta onih koji su isticali da je besciljno pridavati tome važnost.

Na drugoj strani, navijači Makabija, tačnije grupa "Gate 11", isticala je dobro napravljenu koreografiju, i po komentarima se vidi da nije bilo namere da se dirketno Crvena zvezda umanji kao klub.

Crvena zvezda i Makabi odigrali su devet mečeva bez incidenata, a "ponos Izraela" je zabeležio šest pobeda. Ovim utakmicama treba dodati i dva prijateljska meča. U finalu turnira u Londonu 1998. Zvezda je slavila sa 71:70, dok je 2004. u humanitarnom meču za pomoć Bobanu Jankoviću pobedio Makabi sa 102:87.

Prvi duel Zvezde i ekipe iz Tel Aviva odigran je u sezoni 1972/1973 i to u tadašnjem Kupu pobednika Kupova. U prvom meču u četvrtfinalnoj grupi Makabi je slavio rezultatom 113:102, dok je u revanšu Zvezda bila bolja 103:88. Do narednog okršaja čekalo se sve do sezone 1998/1999 i duela u Evroligi. Zvezda je poražena oba puta. U Beogradu je bilo 67:70, a u Tel Avivu 78:59.

Poslednja četiri meča odigrana su u sklopu ABA lige. U sezoni 2002/2003 Zvezda je prvo trijumfovala kao gost 100:92, a drugi meč, zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, nikad nije odigran, pa je registrovan službenim rezultatom od 20:0 u korist "crveno-belih".

U poslednje dve utakmice u sezoni 2011/2012 Makabi je slavio rezultatom 83:76 i 101:66.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    25. oktobar 2013 | 16:48

    Besposleni Srbistanski seljoberi ce sad odmah poceti da vredjaju na nacionalnoj osnovi, velicaju Arape i slicno...Mi kao primitivan narod nista drugo ni ne znamo, i zato nam se desava sve ono sto smo doziveli kroz istoriju, od vojnih poraSrbiju na nacionalnoj osnovi, niti je velicao Kosovo, Hrvatsku i slicno. Osecam da ce nasi seljobercici upravo udariti ovako najprimitivnije, ne znajuci nizasta drugo osim za nacionalnu/versku mrznju. Takodje Izrael nije priznao Kosovo, ali kad vide sa kim imaju posla vrlo moguce da promene stav.

  • Maljevic

    25. oktobar 2013 | 17:03

    Delije ne bi trebalo suvise da se loze. Ovo je kulturolosko ne razumevanje, i ta uvreda Makabijevih navijaca nema veze sa Srbijom, nego je klupsko. Tako se i u Americi prica, ako se timovi mrze. Ako Delije krenu sa nekim anti semitizmom ispasce budale prvog reda a Srbiji ce samo naskoditi. Kakvi smo mi Srbi glupi, neko nas uvredi, a mi odmah zelimo da ga raznesemo u param parcad. Sujetan i pakostan narod smo mi.

  • SAGMAJSTER

    25. oktobar 2013 | 20:38

    KAkve Palestinske zastave alo maloumnici jedni,tako sami sebe ukopavamo,znaci i da podrzavamo nezavisno Kosovo,JESU ONI NAS ISPROVOCIRALI TAKO STO SU NOSILI KOSOVSKE ZASTAVE? NEMOJ da ste retardi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA