SERIJA A: Napoli penalima presudio Torinu, Roma nastavila niz, Milan pao u Parmi! (VIDEO)

Iguain presudio Torinu sa bele tačke u dva navrata, američki reprezentativac doneo Romi maksimalan učinak, Milan poražen golom sa 30 metara

  • 1

Napoli je na svom terenu savladao Torino u trećoj utakmici devetog kola italijanske Serije A, a svoj povratak na "San Paolo", posle povrede, obeležio je Gonzalo Iguain sa dva pogotka.

Bio je ovo treći poraz ekipe Torina od starta sezone, dok su poslednju pobedu ostvarili još pre pet susreta. Napoli posle poraza od Rome pre dva kola nastavlja pobednički niz, a od starta prvenstva imaju još samo remi sa Sasulom.

Najzvučnije pojačanje Napolitanaca u ovom prelaznom roku Gonzalo Iguain posle povrede vratio se na teren u meču Lige šampiona protiv Marselja. Kako se tada nije upisao u strelce, saigrači su mu omogućili izvođenje dva jedanaesterca na ovom meču i na taj način pogurali povratak u golgetersku seriju Argentinca.

Adem Ljajić je odigrao ceo meč u devetoj ovosezonskoj pobedi Rome na teškom gostovanju Udinezeu (1:0). Taman kada su svi pomislili da će ovo biti prvi kiks Rimljana, ove sezone, u igru ulazi Amerikanac Bredli, i samo četitri minuta kasnije, tačnije u 82. minutu donosi veliku radost za svoju ekipu.

Reklo bi se da je ovo definicija preciznosti, jer je reprezentativac Amerike bukvalno plasirao loptu iz trka, unutrašnjim delom stopala, i postigao lep i vežan gol za još jednu pobedu "Vučice".

Nanela je Parma četvrti poraz ove sezone Milanu, reklo bi se zasluženo s obzirom na to da su poveli sa 2:0 već u prvom poluvremenu. U nastavku su u roku od dva minuta Matri i Silvestre istopili prednost "mlekadžija", a potvrdu da je junak susreta doneo je Parolo svojim neverovatnim drugim golom, iz slobodnjaka sa oko 30 metara, u zaustavnom vremenu.

Serija A, 9. kolo:

Napoli – Torino 2:0

(Iguain 14 penal, 32 penal)

Bolonja – Livorno 1:0

(Krespo 3)

Katanija – Sasulo 0:0

Kjevo – Fjorentina 1:2

(Cezar 13 - Kuadrado 45, 64)

Juventus – Đenova 2:0

(Vidal 23 penal, Tevez 36)

Parma – Milan 2:3

(Parolo 11, 90+3, Kasano 45 - Matri 61, Silvestre 63)

Udineze – Roma 0:1

(Bredli 82)

Lacio – Kaljari 2:o

(Klose 52, Kandreva 55 p)

Subota:

Sampdorija – Atalanta 1:0

(Mustafi 57)

Inter – Verona 4:2

(Džonatan 9, Palasio 12, Kambiaso 38, Rolando 56 – Martino 32, Romulo 71)

Tabela: Roma 27, Napoli 22, Juventus 22, Inter 18, Fiorentina 18, Verona 16, Lacio 14, Parma 12, Atalanta 12, Milan 11, Udineze 10....

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA