NFL: San Francisko slavio na Vembliju, rekordni tačdauni, drama u Detroitu! (FOTO) (VIDEO)

Fortinajnersi lako izašli na kraj sa Džeksonvilom 42:10 * Terel Prajor, organizator igre Rejdersa prevalio 93 jarda do end zone Stilersa, risiver Minesote Kodarel Paterson protiv Grin Beja vratio kikof 109 jardi * Hvatač Lajonsa Kalvin Džonson osvojio 329 jardi u pobedi svog tima nad Dalasom 31:30 * Kanzas Siti i dalje neporažen

  • 2

NFL sezona stigla je do osmog kola. San Francisko Fortinajnersi naneli su ubedljiv poraz Džeksonvilu 42:10, formalnom domaćinu na meču koji je odigran na Vembliju. U ovoj sezoni prvi put organizovane su dve utakmice u Londonu, ali ovo definitivno nije bio najsrećnije odabrani par, jer je Džeskonvil verovatno najgori tim lige, što je demonstrirao i u ovom susretu.

San Francisko je poveo 28:0, pre nego što su Jaguari upisali prve poene, šutem, 10 sekundi pre kraja prvog poluvremena. Nastavak je bio samo formalnost, a Fortinajnersi su rutinski obavili posao.

U duelu nekada moćnih Iglsa i Džajantsa u Filadelfiji jedine svetle tačke bili su šuter gostiju Džoš Braun koji je pogodio svih pet puta i poneki defanzivac sa obe strane. U neatraktivnom meču Njujorčani su stigli do druge pobede u sezoni, 15:7.

U Detroitu je bilo mnogo zanimljivije, Lajonsi su trijumfovali 31:30 trčanjem za tačdaun kvoterbeka Metju Staforda 12 sekundi pre kraja, presudio je u stvari ekstra poen, ali nije to ono po čemu će meč biti pamćen, već po neverovatnih 329 jardi (7 jardi manje od rekorda Flipera Andersona iz 1989. u meču koji je imao produžetak) iz 14 hvatanja risivera Detroita Kalvina Džonsona, koji je imao i tačdaun.

Staford je bacio 488 jardi, Lajonsi su osvojili ukupno 623 i tako prevazišli četiri izgubljene lopte tokom meča. U poslednji napad krenuli su minut i dve sekunde pre kraja, prevalili 80 jardi i stigli do pobede.

Kvoterbek Dalasa, često kritikovani Toni Romo, odigrao je odlično, bacio tri pasa za tačdaun, ali to ovog puta nije bilo dovoljno.

Briljirao je i Dru Bris, organizator igre Nju Orleansa, međutim on se radovao protiv Bafala 35:17. Bris je bacio 332 jarda uz pet pasova za tačdaun i fenomenalan pas rejting 146,1.

Nju Ingland je u drugom poluvremenu zaustavio napad Majamija i nadoknadio dva tačdauna zaostatka i pobedio 27:17, uprkos tome što Tom Brejdi nije bio na očekivanom nivou. Na sreću Patriota nije ni kvoterbek Majamija Rajan Tanehil, koji je u nastavku meča triput gubio loptu, a povrh svega Dolfinsima je blokiran i pokušaj šuta.

Kanzas Siti zadržao je maksimalan učinak i jedini je neporažen tim. Pobeda nad Klivlendom nije bila ubedljiva, 23:17, Čifsi su postigli svega tri poena u završne dve četvrtine, ali "preživeli" su i to je najvažnije.

Bengalsi su naneli katastrofu Njujork Džetsima u Sinsinatiju, 49:9. Kvoterbek Endi Dalton imao je pet pasova za tačdaun (od kojih je četiri uhvatio Marvin Džons) i jedan presečen, odbrana je postigla još dva tačdauna vraćajući neuspešna dodavanja Džino Smita.

Ouklend je slavio protiv Pitsburga 21:18, a mladi kvoterbek Rejdersa Terela Prajor postavio je rekord za igrača na svojoj poziciji istršavši tačdaun od 93 jarda u svojoj prvoj akciji na meču. Van toga imao je prilično slab dan jer je bacao za svega 87 jardi uz dva presečena pasa, međutim dobra igra odbrane i dva tačdauna raningbeka Darena Mekfedena bili su dovoljni za pobedu.

Pitsburg je tačdaunom 1:24 pre kraja, uz pretvaranje za dva poena, došao nadomak izjednačenja, ali kada je posle panta Rejdersa ponovo dobio loptu na sedam jardi od svoje end zone, nije bilo vremena da se organizuje valjan napad.

Pejton Mening je dosta grešio, čak četiri puta gubio loptu, ali to ga nije sprečilo da dovede Denver do ubedljive pobede nad Vašingtonom 45:21 iako je u trećoj četvrtini bio dva tačdauna u minusu. Mening je, naravno, imao i dobrih momenata bacivši za 354 jarda uz četiri tačdauna, dok je njegov kolega na drugoj strani, Robert Grifin III kompletirao svega 15 od 30 dodavanja za skromna 132 jarda uz tačdaun i dva presečena pasa, a imao je i izgubljeni fambl.

Grifin zbog lakše povrede nije završio meč, a njegova zamena Kirk Kazins u preostalom vremenu stigao je da dvaput uzgubi loptu.

U poslednjem nedeljnom meču oslabljeni Grin Bej radovao se u Mineapolisu protiv Minesote 44:31, a domaćinima nije pomoglo ni to što je Kodarel Paterson početni kikof vratio za tačdaun 109 jardi izjednačivši tako rekod NFL.

REZULTATI:

Džeksonvil - San Francisko 10:42

Filadelfija - Njujork Džajants 7:15

Kanzas Siti - Klivlend 23:17

Nju Ingland - Majami 27:17

Nju Orleans - Bafalo 35:17

Detroit - Dalas 31:30

Ouklend - Pitsburg 21:18

Sinsinati - Njujork Džets 49:9

Denver - Vašington 45:21

Arizona - Atlanta 27:13

Minesota - Grin Bej 31:44

Odigrano u četvrtak:

Tampa Bej - Karolina 13:31

Utorak:

Sent Luis - Sijetl 1.40

Slobodni: Čikago, Indijanapolis, Tenesi, San Dijego, Baltimor, Hjuston.

TABELA:

Američka konferencija

Istok: Nju Ingland 6-2, Njujork Džets 4-4, Majami 3-4, Bafalo 3-5

Sever: Sinsinati 6-2, Baltimor 3-4, Klivlend 3-5, Pitsburg 2-5

Jug: Indijanapolis 5-2, Tenesi 3-4, Hjuston 2-5, Džeksonvil 0-8

Zapad: Kanzas Siti 8-0, Denver 7-1, San Dijego 4-3, Ouklend 3-4

Nacionalna konferencija

Istok: Dalas 4-4, Filadelfija 3-5, Vašington 2-5, Njujork Džajants 2-6

Sever: Grin Bej 5-2,  Detroit 5-3, Čikago 4-3, Minesota 1-6

Jug: Nju Orleans 6-1, Karolina 4-3, Atlanta 2-5, Tampa Bej 0-7

Zapad: Sijetl 6-1, San Francisko 6-2, Arizona 4-4, Sent Luis 3-4

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    28. oktobar 2013 | 02:01

    Sajt se zove "firstrow" nadji ga na googlu kad udjes samo izaberi am. fudbal I tu imas sve utakmice. Pozdrav, I nadam se da navijas za GB. Go pack go !!!!

  • Beogradjanin

    28. oktobar 2013 | 01:06

    Zna li neko gde bih mogao da pratim NFL utakmice uzivo?! Pretplata neka ili sta vec?! Ne pitam za cenu (sto se kaze)! Svaka informacija je dobro dosla! Unapred zahvalan! P.S. Nadam se da ce ovi iz redakcije biti ljubazni da objave ovo sto napisah i ukedno ako se neko javi savsajtom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA