Čak 24 igrača se nada debiju u večitom derbiju!

Rašović i Stojanović na raspolaganju imaju veliki broj igrača koji nikada nisu igrali u najvećem meču srpskog fudbala. Saznajte ko je sve na podužem spisku debitanata oba kluba...

  • 5

Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana, koji će se u subotu igrati na "Marakani" po 145. put, mogao bi da ima i svih 22 debitanata, od ukupno 24 igrača koji u oba tima nisu igrala u najvećem meču srpskog fudbala!

Velike promene u igračkom kadru, pre svega tima iz Ljutice Bogdana u koji su ovog leta stigla 14 fudbalera, prouzrokovale su mogućnost da se na prvom ovosezonskom okršaju dva najveća srpska kluba na terenu nađe više od polovine debitanata.

Ukoliko se oporavio od povrede zadobijene u Nišu, Miloš Ninković će po prvi put zaigrati u najvažnijem meču srpskog fudbala, a debi u okršaju Zvezde i Partizana u crveno-belom dresu mogli bi ostvare i Nejc Pečnik, Migel Arauho, Darko Lazić, Novak Martinović, Goran Gogić, Vukan Savićević, Jovan Krneta, Marko Mirić, Stefan Mihajlović, Omega Roberts i Ifeani Onjilo, dok će Aca Kovačević najverovatnije propustiti derbi zbog povrede ligamenata kolena. Svi su oni u kombinaciji za meč, a Slaviša Stojanović će odlučiti kome će dati šansu da zaigra protiv Partizana.

S druge strane Topčiderskog brda nije se mnogo kupovalo prethodnog leta, ali postoji mogućnost da i u dresu šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije jedanaestorica igrača prvi put zaigraju protiv Zvezde.

Najveća uloga od debitanata u "crno-belom" timu sigurrno će pasti na leđa najmlađeg igrača Andrije Živkovića koji je od početka šampionata četiri puta zatresao mrežu protivnika i praktično je siguran za 145. meč Partizana i Zvezde.

Pored mladog Nišljije na travu "Marakane" u dresu "crno-belih" prvi put bi mogli da istrče i Nemanja Petrović, Milan Obradović, Petar Grbić, Erik Đemba Đemba, Ismael Beko Fofana, Marko Živković, Darko Brašanac, Nemanja Kojić, Saša Ivković i Filip Malbašić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    30. oktobar 2013 | 15:51

    Mnogo srece svim ucesnicima ove sportske manifestacije.samo nazalost nije ovo vise ni D od DERBIJA.

  • navijac

    30. oktobar 2013 | 16:35

    nikad slabiji derbi

  • ...

    30. oktobar 2013 | 16:01

    Onako iskreno zasluzili su posetu od max 5000

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA