Fudbalski velikan izbegao tragediju! (FOTO)

Trener Ajaksa Frank de Bur ocenio da balon sa veštačkom travom nije bezbedan, pa su igrači trenirali napolju po oluji, što se pokazalo kao ispravna odluka, jer se konstrukcija srušila

  • 0

Fudbaleri Ajaksa spremali su se u ponedeljak za meč Kupa Holandije protiv amaterske ekipe, a trening je trebalo da se održi u njihovom balonu sa veštačkom travom. Videvši da duva jak vetar, Frank de Bur, šef struke, zaključio je da lokacija nije baš bezbedna i odlučio je da ekipa trenira napolju.

Fudbalerima je vetar svakako smetao, ali njih 18, nekih 45 minuta kasnije, uverili su se da je odluka trenera bila ispravna, kada se konstrukcija pomoćnog terena srušila.

- Oluja je najgore vreme za trening - rekao je De Bur za klupski sajt, objasnivši da je zato prvobitno hteo da održi trening u balonu, da bi se igrači zaštitili od vetra.

- Međutim, tamo je svetiljka koja se klatila sa nekoliko žica, a stranice balona već su se deformisale. Nismo hteli da preuzimamo taj rizik - rakao je Holanđanin.

Šteta je prilična, balon je koštao nešto manje od dva i po miliona evra, ali moguća tragedija je izbegnuta, jer u trenutku rušenja, na svu sreću, u balonu nije bilo nikog.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Izvor: Ajax.nl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA