REKORD NBA: Najviše neameričkih igrača u istoriji!

Čast srpske košarke braniće debitanti Nemanja Nedović i Miroslav Raduljica, prvi predstavnik Makedonije u istoriji je Pero Antić, a ovoga puta NBA sezona počeće bez predstavnika iz Hrvatske

  • 1

Pred nama je start nove sezone u NBA ligi, utakmica koja otvara najveći svetski karavan košarke igra se u Majamiju, između domaćeg Hita i Čikago Bulsa, a interesantno je da će biti oboren rekord po broju stranih igrača na startu jedne sezone.

Na spisku košarkaša koji dolaze van teritorije SAD ovoga puta naći će se čak 92 igrača iz 39 različitih zemalja. Prethodni rekord postavljen je u sezoni 2010/11 sa 84 košarkaša vlasnika pasoša sa 38 neameričkih teritorija.

Najinternacionalnija ekipa je San Antonio sa deset "specifičnih" igrača iz čak sedam različitih zemalja, pošto su se pojačali u odnosu na prethodnu sezonu kada su imali osam. Minesota osim Nikole Pekovića ima još njih petoricu i nalazi se na drugom mestu, dok ih Milvoki na svom platnom spisku drži ukupno pet.

U najjačoj ligi na svetu ove sezone igraće devet Francuza, osam Kanađana, dok značajan broj na spisku čine Australijanci i Španci sa po pet registrovanih košarkaša koji su zadužili "Adidas" opremu.

Čast srpske košarke braniće debitanti Nemanja Nedović i Miroslav Raduljica, prvi predstavnik Makedonije u istoriji je Pero Antić, a ovoga puta NBA sezona počeće bez predstavnika iz Hrvatske.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA