MINISTARSTVO VUJOŠEVIĆU: Dođite na sastanak, ne prozivajmo se!

"Poziv gospodinu Vujoševiću da dođe u ministarstvo i dalje je otvoren jer želimo da zajedno rešavamo probleme, a ne da se neosnovano prozivamo po medijima," poručili su iz ministarstva omladine i spora treneru košarkaša Partizana

  • 5
KK Partizan - KK Nanter, Duško Vujošević Foto: Marko Todorović

Ministarstvo omladine i sporta odgovorilo je na prozivke trenera Partizana Duška Vujoševića, navodeći da ga veoma cene kao košarkaškog stručnjaka i uputilo mu novi poziv na sastanak.

Vujošević je ranije danas na konferenciji za medije kritikovao poresku politiku, koja, kako je naveo ne štiti sport i istakao da bi ministar Vanja Udovičić "mogao da se pozabavi time, a ne da da sredstva koja su odvojena za izgradnju Partizanove hale idu na školske sale".

Ministarstvo podseća da je Vujošević više puta pozivan na sastanak, bas oko poreske politike u sportu, ali se ni na jednom nije pojavio, niti je poslao bilo kakve predloge.

- Organizovali smo i sastanak sa Poreskom upravom i ministarstvom finansija, a sve u interesu sporta. Ministarstvo itekako aktivno radi na tome kako bi se najbolja evropska iskustva poreske politike u oblasti sporta prenela i u Srbiju. Poziv gospodinu Vujoševiću da dođe u ministarstvo i dalje je otvoren jer želimo da zajedno rešavamo probleme, a ne da se neosnovano prozivamo po medijima - rečeno je Tanjugu u Ministarstvu omladine i sporta.

Što se tiče košarkaške dvorane, kako navode iz ministarstva, ni tu Vujošević nije u pravu.

- Zatekli smo veoma tešku situaciju jer se ništa nije radilo tri godine. Upravo je ministar Udovičić, po preuzimanju duznosti, tu priču pokrenuo sa mrtve tačke, koja već, ponavljamo, tri godine tapka u mestu. Upravo radimo na budžetu za 2014, planiramo sredstva za narednu godinu kako bi se zavrsile sve procedure i pocelo sa izgradnjom prve faze košarkaške hale. Pozivamo sve ljude koji zele da pomognu svojim predlozima srpskom sportu da dođu u ministarstvo, samo radom možemo zajedno uspeti - poručuju iz ministarstva sporta.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura

    29. oktobar 2013 | 20:35

    S kojim pravom da grade halu Partizanu od nas poreskih obveznika a oni ne placaju drzavi porez nego samo placu ko p..ke. Mene ne zanima Partizan i ne zelim moj novac da se daje prevarantima. Sagradila im je vojska stadiom pa sad pljuju po njima. Hrani psa da te ujede.

  • Pedja

    29. oktobar 2013 | 19:25

    Sto pozivate njega on je trener????

  • Vlajko

    29. oktobar 2013 | 20:50

    Tera dule strah u kosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA