Uporedite koreografije delija i grobara na 145. večitom derbiju (FOTO) (VIDEO)

Pobeda Crvene zvezde je arhivirana, a o parolama i atmosferi će se pričati u navijačkim krugovima. Procenite ko je bio kreativniji na "Marakani"

  • 33

Iza nas je još jedan večiti derbi koji, ruku na srce, igrom nije opravdao očekivanja. Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 1:0 autogolom Milana Obradovića, a kao i obično navijači su svoje miljenike dočekali fenomenalnom koreografijom.

Iako je sinonim za dan 145. derbija ''krvave zadušnice'' zbog velikih nereda i tuča delija i grobara, navijačima oba tabora treba odati poštovanje za koreografiju u momentu kada su fudbaleri izlazili na teren.

Već pola sata pred početak meča na severnoj tribini ''Marakane'' se moglo videti da su delije spremne ''ko zapeta puška'' i da jedva čekaju da meč počne kako bi svima na stadionu, ali i šire pokazali svoju zamisao.

U momentu kada su fudbaleri Zvezde i Partizana kročili na travu najvećeg srpskog stadiona na severu su se pojavili transparenti koji pokazuju ljubav i odanost prema klubu tokom svih godina. Ogroman transparent ''Prave vrednosti nisu na prodaju'' pratila je nekolicina manjih, dobro poznatih zvezdašlih parola. Naravno, baklje su bile neizostavan deo kao i gomila ''crveno - belih'' zastavica.

Istovremeno, s druge strane navijači Partizana su, takođe, koristili zastavice u performansu na jugu dok su ''zabranjeni'' posvetili šetalicu svom ubijenom članu Ivanu Peroviću, uz pregršt baklji na ogradi ''kaveza''. Veliki transparent ''I kada budem prah i dim, moje srce biće s njim'', inače citat iz jedne navijačke pesme, ukrašavao je jug dok se iz grla grobara orila pesma.

Jedinu senku na ovu fenomenalnu atmosferu bacile su pomenute tuče, ali i paljenje ''Marakane'' od strane navijača Partizana posle čega je meč bio prekinut skoro deset minuta.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kol

    3. novembar 2013 | 09:00

    Copy Sever-Paste Jug Zanima me od koga su grobari videli koreografiju sa zastavicama. A ono paljenje vatre i igranje oko nje je pokazalo kakvi su indijanci... "stoka sa tribine juzne"

  • Pera Mesar

    3. novembar 2013 | 09:50

    A grobara sve manje i manje...

  • Black Crowe

    3. novembar 2013 | 09:26

    Kakvi jadnici. Timovi za koje navijaju zajedno ne mogu da prodju Ludogorec, Sherif i ostale "velikane".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA