Torino ostavio Romu bez rekorda, Janković ''vozi' Veronu u Evropu (VIDEO9

"Vučica" odigrala nerešeno u Torinu 1:1 i ostala bez prilike da izjednači rekord od 11 uzastopnih pobeda, koji drži Totenhem već 53 godine. Srpski internacionalac zatresao mrežu posle nešto više od pola godine posta za važnu pobedu i peto mesto Verone na tabeli

  • 0

Fudbaleri Torina napravili su večeras veliko iznenađenje, pošto su na svom terenu remizirali 1:1 sa Romom koja je do ovog, 11. kola zabeležila sve pobede u šampionatu Italije.

Rimljani su imali priliku da izjednače rekord Totenhema star 53 godine sa 11 vezanih trijumfa ali nisu uspeli.

"Vučica" je bila na dobrom putu da zabeleži novi trijumf, pošto je u 28. minutu Kevin Strotman zatresao mrežu domaćina.

Ipak, fudbaleri Torina nisu se predavali i njihov trud nagrađen je u 63. minutu, kada je izjednačio Alesio Ćerći.

To je ujedno bio i prvi gol koji je ekipa Rome primila u Seriji A posle čak 743 minuta.

U timu Rome od 67. minuta igrao je Adem Ljajić, dok je poslednjih nekoliko minuta za Torino nastupio i Nikola Maksimović.

Verona proživljava svoju renesansu! Ovogodišnji povratnici u Seriju A savladali su ekipu Kaljarija kod kuće rezultatom 2:1 čime su izbili na peto mesto posle 11 kola čemu se malo ko nadao.

Junaci trijumfa bili su veteran Luka Toni i srpski internacionalac koji su posle sat vremena igre rešili pitanje pobednika dok je počasni gol za goste delo Kontija u nadoknadi vremena.

Iako ima 36 godina ''dedica'' Toni je načeo goste sa Sardinije već u osmom minutu što mu je bio četvrti gol od početka sezone.

Tačku na odličnu igru Verone stavio je Janković već u 58. minutu što je bio prvi gol Srbina još od kraja marta kada je, noseći dres Đenove bio strelac protiv Sijene. Zanimljivo, asistent kod oba pogotka bio je Romulu što mu je četvrta asistencija ove sezone.

Posle remija sa Atalantom u prethodnom kolu, fudbaleri Intera su na gostovanju u Udinama demolirali domaći Udineze rezultatom 3:0. Sve je već bilo rešeno posle pola sata kada su Palasio i Ranokia doneli nedostižnu prednost, a pobedu je potvrdio Riki Alvarez u 90. minutu. Srpski reprezentativac Dušan Basta zbog povrede nije igrao za ''zebre'' čiji je gol čuvao Željko Brkić.

Sjajnu igru gostiju potvrdili su Sasulo i Đenova koji su slavili protiv Sampdorije odnosno Lacija. Pobedom posle goleade (4:3) Sasulo se izjednačio sa Sampdorijom na tabeli dok su Kučka i Đilardino srušili Lacio u Rimu i doneli Đenovi važne bodove (2:0).

SERIJA A, 11. kolo:

Subota:

Parma – Juventus 0:1

(Pogba 77)

Milan – Fiorentina 0:2

(Vargas 27, Valero 73)

Napoli – Katania 2:1

(Kaljehon 15, Hamšik 20 – Kastro 25)

Nedelja:

Livorno – Atalanta 1:0

Verona – Kaljari 2:1

Lacio – Đenova 0:2

Sampdoria – Sasulo 3:4

Udineze – Inter 0:3

Torino – Roma 1:1

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA