POBEDNIK: Umorni Nole poslednjim atomom snage srušio Federera posle maratona (FOTO)

Srpski teniser posle skoro dva i po sata uspeo da savlada Švajcarca u tri seta i zabeleži prvu pobedu na mastersu u Londonu

  • 6

Srpski teniser Novak Đoković uspešno je započeo odbranu trofeja na Mastersu u Londonu pošto je u prvom kolu grupe B savladao Švajcarca Rodžera Federera rezultatom 2:1 u setovima (6:4, 6:7, 6:2) posle skoro dva i po sata igre.

Bio je ovo drugi trijumf  Đokovića nad Švajcarcem u roku od nedelju dana pošto je na putu ka osvajanju Pariza eliminisao upravo Federera u polufinalu. Takođe, Đoković je zabeležio 15. trijumf u karijeri protiv tenisera kojeg je za poslednje dve i po godine čak devet puta pobedio. Presudni momenat meča dogodio se početkom trećeg seta kada je Đoković uzeo brejk Švajcarcu koji je u nastavku pao što je Nole iskoristio i trijumfalno prošao kroz prvo kolo Londona.

Nije Đokovića služio bekhend u ovom meču, ali i prvi servis koji je bio na granici od 50 odsto sve do trećeg seta, međutim, ni protivnik nije bio izrazito raspoložen što je Srbinu, uz nešto slabiju igru, ipak, donelo važnu pobedu.

Iako je u pitanju bio duel dva velika majstora tenisa, u prvom setu nije viđena preterano lepa igra. Nole je dobio prvi set bez ijednog asa nasuprot dva Federera koji je za nijansu bio slabiji na riternu i drugom servisu što je kasnije i prevagnulo na stranu Đokovića.

Oba igrača su odlično ušla u meč i bili su sigurni na svoje servise. Prva poluprilika za brejk viđena je u četvrtom gemu kada je Đoković imao 30:15, ali je Federer, koji je u prvom setu imao dva asa, uspeo da sačuva servis. I dalje se igralo gem za gem sve do samog kraja seta kada je Nole uspeo da iskoristi drugu brejk loptu za osvajanje prvog seta iako je Švajcarac samo gem pre toga imao priliku da obezbedi serviranje za pobedu pošto je vodio sa 40:30 na servis Đokovića.

Finiš prvog seta kao da je probudio teniske majstore koji su u nastavku prikazali igru kakva dolikuje igračima njihovog renomea. Sigurni servisi koji su otvorili drugi set prekinuti su u u petom gemu kada je Federer iskoristio lošu igru Đokovića, koji je vodio 40:0, i oduzeo mu servis.

Ipak, Srbin je vrlo brzo napravio ribrejk i vratio se u igru, ali je ponovo očajno servirao što je Fedeks iskoristio i sa nulom ponovo došao do prednosti koju, na sreću srpskog tenisera, nije uspeo da sačuva. Imao je Švajcarac set loptu na svoj servis u desetom gemu drugog seta, ali je Nole sjajnom odbranom uspeo da dođe do prve, ali i druge brejk lopte koju je iskoristio i vratio se u meč.

Loš prvi servis u 11. gemu doneo je veliku glavobolju Đokoviću koji je ponovo bio u situaciji da izgubi gem, ali u najkritičnijem trenutku je proradio pomenuti servis i Nole je drugim asom u meču izbegao gubljenje gema, ali ne i seta pošto je Federer bio bolji u taj brejku i sa 7:6 (7:2) izborio nastavak duela.

Osokoljen trijumfom u drugom setu Federer je ušao u treći, ali je već na početku doživeo ''šamar'' pošto je izgubio svoj servis što ga je praktično i saseklo. Brejk lopta već u sledećem gemu samo je bio poslednji trzaj Švajcarca koji je nedugo zatim u četvrtom gemu izgubio još jedan servis. Đoković potvrđuje drugi brejk sedmim asom da bi i u osmom gemu bio siguran na svoj servis za prvu pobedu na mastersu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ssss

    5. novembar 2013 | 23:37

    Kako je cudan ovaj federer, obozava da se na kraju meca prvi pozdravi sa sudijom. Sta li mu je, zna li neko?

  • ДАШОНИ

    6. novembar 2013 | 00:10

    СВАКА ЧАСТ СРБИНЕ МОЈ , НАШ НАЈВЕЋИ ПОНОСУ

  • Darko

    5. novembar 2013 | 23:57

    čestitke Djokoviću na pobedi,a i vama na sasvim korektnom i objektivnom naslovu za razliku od raspalog kurira

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA