JOŠ JEDNO FINALE ZA MAJSTORA: Federer nemoćan pred Noletom!

Posle izgubljenog prvog seta, naš teniser odigrao sjajna dva seta i obezbedio finale Pariza, gde ga čeka David Ferer, koji je u španskom duelu pobedio Rafaela Nadala sa 2:0 (6:3, 7:5)

  • 4

Posle veoma lošeg starta, Novak Đoković je prikazao pravo lice posle izgubljenog seta i savladao Rodžera Federera u polufinalu Mastersa u Parizu - 4:6, 6:3, 6:2. Nole će u finalu igrati protiv Davida Ferera koji je u španskom polufinalu pobedio Rafaela Nadala sa 6:3, 7:5

Čak četiri duple servis greške u prvom setu dovoljno govore da je Đoković bio više nego ispod svog nivoa. Grešio je i na mreži neshvatljivo, iako je samo dan ranije protiv Vavrinke tu briljirao.

Federer je slajsevima izluđivao našeg tenisera, koji posle pretrpljenog brejka u trećem gemu nije uspeo da stabilizuje igru zbog čega je i izgubio prvi set 4:6.

Loše je krenulo i u nastavku, jer je iskusni i rasterećeni Federer uspeo odmah da napravi brejk. Set i brejk zaostatka izazvalo je dubok uzdah kod našeg tenisera na pauzi između gemova, što je bio verovatno i ključan momenat u koncentraciji.

Od tada Đoković preuzima potpunu inicijativu, na svim nivoima poboljšava igru. Kako Federer nije više onaj stari, počinje da popušta i sve se prosto "namestilo" da Đoković vrati samopouzdanje za pobedu!

Poslednji put su Srbin i Švajcarac igrali na završnom Mastersu u Londonu prošle godine, kada je Novak slavio u dva seta 7:6, 7:5. Od tada je švajcarski teniser doživljavao rane eliminacije na mnogim turnirima, zbog čega nije ni ni mogao da zakaže susret sa našim igračem.

Ovo je jublirani 30. međusobni meč, a u pobedama vodi Federer 16:14.

Novak će u finalu igrati protiv boljeg iz španskog duela Rafael Nadal - David Ferer.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA