Svinjom i krstom najavili veliki derbi posle 37 godina! (FOTO)

Uzmeđu pristalica Hanovera i Braunšvajga vlada veliki rivalitet, a navijči gostiju su udarili na svetinju pristalica domaćih Roberta Enkea

  • 1

U okviru 12. kola nemačke Bundes lige sastaće se Hanover i Braunšvajg, a navijači oba tima priredili su jedni drugima vrlo interesantne provokacije pred ljuti derbi posle čak 37 godina.

Najpre su najvatrenije pristalice domaćeg tima preplavile Braunšvajg žutim krstovima na kojima su šablonom ispisali inicijale kluba.

Samo nekoliko dana posle toga motociklista koji se vozikao ulicama Haovera video je svinju koja oko vrata ima šal zeleno - bele boje i primetio da je sa strane ispisan broj 96, tada mu je sve bilo jasno i odmah je obavestio policiju.

Da cela stvar bude još komičnija postarali su se policajci koji su svinju "priveli" u stanicu, kada su i nastale fotografije. Kada je celokupna procedura završena životinja je prebačna u azil.

Navijači "Lavova", kako se popularno naziva tim iz Braunšvajga, otišli su korak dalje, jer je na drugoj bočnoj strani životinje ispisan broj jedan, što aludira na legendarnog golmana Roberta Enkea, u koga se kune svaki istinski zaljubljenik u zeleno - belu boju.

Robert Enke izvršio je samoubistvo zbog posledica depresije 2009. godine, bacivši se pod voz.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA