Partizan protiv Donjeg Srema bez publike! Odluka o kažnjavanju večitih 13. novembra!

Na sednici Disciplinske komisije FSS potvrđena odluka o suspenziji dva najveća srpska stadiona posle nemilih scena na večitom derbiju

  • 0

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) potvrdila je suspenzije stadiona Patizana i Crvene zvezde i najavila da će konačnu odluku o incidentima na 145. večitom derbiju doneti posle izveštaja Ministarstva unutrašnjih poslova što znači da će Partizan utakmicu 12. kola protiv Donjeg Srema u subotu, 9. novembra, odigrati bez prisustva gledalaca.

Članovi Disciplinske komisije detaljno su analizirali prispele izveštaje svih službenih lica sa utakmice 11. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana (1:0), odigrane 2. novembra ove godine.

Na osnovu toga, kao i zaključaka po svim otvorenim pitanjima, odlučeno je da se na putu izricanja odluka zatraže i izveštaji svih nadležnih državnih organa, kao i dopunske izveštaje Crvene zvezde i Partizana, na čemu su insistirali predstavnici oba kluba, navodi se na sajtu FSS.

- Dogovorili smo se da u cilju donošenja adekvatnih odluka vezanih za izricanje disciplinskih mera sačekamo na dostavljanje zvaničnih izveštaja od strane nadležnih državnih organa - predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, čije je mišljenje od izuzetnog značaja - rekao je predsednik Disciplinske komisije FSS Slobodan Pajović i dodao:

- To smo učinili na osnovu postojećeg Protokola o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova i FS Srbije, a sa željom da prilikom izricanja disciplinskih mera imali kompletiranu dokumentaciju i zvanične izveštaje pomenutog državnog organa. Takođe, izašli smo u susret zahtevu FK Crvena zvezda, koji žele da im se omogući dodatno izjašnjavanje na prispele dopunske izveštaje službenih lica.

Odluke po ovom pitanju biće donete na narednoj sednici Disciplinske komisije FSS, koja će biti održana u sredu, 13. novembra.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA