Posle 41 godine Totenhem ima novog najboljeg strelca!

Napadač Džermejn Defo golom u meču protiv Šerifa oborio rekord star 41 godinu i upisao svoje ime u istoriju londonskog kluba

  • 0

Džermejn Defo je svojim 23. golom u dosadašnja 34 nastupa za Totenhem na evropskim utakmicama postao najbolji strelac engleskog tima u takmičenjima koja se igraju pod okriljem UEFA.

Reprezentativac Engleske je u meču Lige Evrope protiv moldavskog Šerifa doneo svom timu pobedu pogotkom sa bele tačke u 67. minutu utakmice i na taj način prestigao legendarnog Martina Čiversa, koji je sa 22 gola bio prvi na listi najboljih strelaca "pevaca" u Evropi čak 41 godinu.

Interesantno je da je Totenhem osvojio prvi Kupa UEFA 1972. godine, koji se tada prvi put igrao pod tim imenom, a da je upravo Čivers, sa dva gola u revanš meču finala protiv Vulverhemptona, doneo svom timu pehar.

Defo trenutno zauzima 5. poziciju na listi najboljih strelaca londonskog kluba svih vremena sa postignutim 141 golom, a ubedljivo najbolji strelac u istoriji Totenhema je Džimi Grivs sa 266 pogodaka u 379 nastupa.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA