Navijači Rijeke pronašli način da kontriraju UEFA! (FOTO)

"Armadi" je zabranjeno da ističe keltski krst koji se nalazi u njihovim obeležjima, ali je zato istakla poruku u cilju da nasamari evropsku kuću fudbala

  • 2

Disciplininska komisija UEFA krajem oktobra kaznila je Rijeku zatvaranjem tribine "zapad", na kojoj se okupljaju članovi navijačke grupe "Armada", zbog isticanja keltskih krstova na utakmici Lige Evrope sa Lionom.

UEFA zauzima stav da se keltski krstovi povezuju s neonacizmom, iako su takvi znakovi korišćeni u navijačkoj subkulturi. Priča ima i drugu stranu, jer su slični simboli zastupljeni u krugu bivše nacističke zastave umesto svastike.

Rijeka i "Armada" su najavili zajedničku žalbu UEFA kako bi objasnili kako je keltski krst povezan s nastankom same grupe. Zanimljivo, delegat utakmice navodno nije imao primedbu oko organizacije utakmice, ali je simbole prijavila organizacija FARE.

Na utakmici odigranoj u Hrvatskoj, koja je završena sa rezultatom 1:1, navijači Rijeke su odlučili da istaknu transparent na kom piše "keltski križ" ne bi li tako nasamarili UEFA.

Koliko je bilo pametno da se uzdaju u to da čelnici evropske kuće fudbala ono neće "provaliti", videćemo...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA