ZVEZDA SILNA PROTIV CEDEVITE: Nelson ponovo junak trijumfa!

Košarkaši ''crveno - belih'' savladali su ekipu Cedevite rezultatom 73:59 uz fenomenalnu partiju Demarkusa Nelsona koji je ubacio 12 poena uz osam asistencija i pet skokova

  • 4

Posle prve pobede u Evroligi nad Laboral Kućom košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Cedevite u derbi meču sedmog kola ABA lige rezultatom 73:59 i tako se izjednačili sa doskorašnjim liderom uz skor od pet pobeda i dva poraza.

Sjajna odbrana Zvezde i raspoloženost skoro svih igrača (čak devet njih se upisalo u strelce), ali ponajviše Nelsona i Katića glavni su razlog sigurne pobede ''crveno - belih'' protiv protivnika koji je tokom čitavog meča ofanzivnim skokovima pravio probleme Beograđanima.Klučni momenat meča dogodio se početkom treće četvrtine kada je Zvezda serijom od 8-0 stekla prvu dvocifrenu prednost koju do kraja nije ispuštala.

Najzaslužniji za trijumf domaće ekipe bili su Demarkus Nelson i Raško Katić sa 12 poena, dok su Šilb, Dženkins, Radenović i Simonović postigli po osam poena. Nurkić i Smit su bili najistaknutiji gostujući košarkaši s obzirom da su u prvom poluvremenu postigli ukupno 22 poena i bili jedini igrači koji su iz igre pogađali. Do kraja meča Amerikanac je zabeležio 22 poena dok je Nurkić meč završio sa 18 poena.

Poenima Marjanovića i Lazića ''crveno - beli'' su započeli prvu četvrtinu, ali su gosti vrlo brzo prešli u vođstvo koje je u šestom minutu iznosilo, tada najvećih, četiri poena. Cedevita je na krilima Smita i Nurkića  uspela da zadrži prednost, doduše minimalnu, na kraj prve četvtine - 19:17.

Gosti su po povratku na teren ponovo došli na plus četiri, ali je potom usledila serija Zvezde od 9-0 za potpuni preokret  gde se čak devet košarkaša upisalo u listu strelaca. Loša igra Zvezde u odbrani, gde gosti uspevaju ofanzivnim skokovima da obezbede nove napade, kažnjena je pred kraj poluvremena kada je Cedevita ponovo uspostavila kontrolu i stigla do egala.

Sjajnim ''elej-apom'' u poslednjem minutu druge četvrtine u režiji Nelsona i Šilba, Zvezda je došla do 33:29, ali je tehnička greška dosuđena klupi domaćina uticala na novi prilazak Cedevite (33:32). Imali su i ''crveno - beli'' priliku da ubedljivije realizuju tehničku grešku gostiju ubrzo nakon toga, međutim, Katić je promašio oba bacanja dok je Nelson pogodio za plus tri na poluvremenu  - 35:32.

Serijom od 8-0 u prvih dva i po minuta treće četvrtine Zvezda je prvi put na ovom meču imala dvocifrenu prednost (43:32) koju je sjajnim zakucavanjem začinio Nelson. Pokušao je Repeša da taj autom razdrma svoju ekipu što mu je uspelo jer je trojku pogodio Babić, ali problem za hrvatsku ekipu bio je četvrti faul Smita koji je do tada ubacio 12 poena.

Međutim, posle toga na terenu je bila samo jedna ekipa - Zvezda, u čijem sastavu su se razigrali skoro svi košarkaši (pre svega Mitrović), a da u ekipi Cedevite nije bilo Smita, koji je ubacio osam poena u trećem periodu, pitanje je kolika bi prednost ''crveno - belih'' iznosila na kraju trećeg dela koji je trojkom zatvorio Simonović sa zigurnih 56:42.

Pokušavali su Zagrepčani da se vrate u meč šutevima za tri poena, ali nisu imali previše raspoloženih igrača dok je s druge strane predost Zvezde rasla i u 35. minutu je iznosila maksimalnih 18 poena (65:47) što je publika i te kako znala da pozdravi. Do kraja meča Zvezda je rutinski održavala prednost i zabeležila je peti trijumf protiv tima koji će biti jedan od najvećih konkurenata ''crveno - belima'' za plasman u Evroligu sledeće sezone.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA