ORLOVI NAMUČILI RUSE: Bratski remi u Dubaiju (FOTO) (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala 1:1 sa učesnikom SP u Brazilu. Poveli su Rusi golom Semedova u 30. minutu dok je Đorđević izjednačio već u narednom napadu

  • 5

Dok su se druge reprezentacije pripremale za mečeve baraža koji će odlučiti o putnicima na SP u Brazil, najbolji fudbaleri Srbije odigrali su prijateljski susret sa ekom Rusije koja će igrati na predstojećem Mondijalu i nije razočarala. Izabranici Siniše Mihajlovića namučili su četu Fabija Kapela i uspeli su da ostanu neporaženi u Dubaiju - 1:1.

Tražio je Mihajlović, koji najverovatnije broji poslednje dane na klupi nacionalnog tima, da se orlovi ''obračunaju'' sa jednom od ekipa koje će se naći u Brazilu, kako bi video gde je njegov tim i dokazao je da Srbija nije toliko daleko od učesnika Mondijala koliko se to čini u prvi mah.

Sve vredno pomena dogodilo se sredinom prvog poluvremena kada su viđena oba gola (po jedan na obe strane). Bila je Rusija bolji rival tokom čitavog meča, ali bez obzira na to Srbija je u nekoliko navrata ''pokazala zube'' favorizovanom protivniku koji je prvi došao u vođstvo. Igrao se 30. minut kada je Samedov matirao Stojkovića, koji je u ovom meču proslavio mali jubilej i odigrao 50. meč za nacionalnu selekciju.

Sjajno su Rusi izigrali srpsku odbranu, lopta je došla do Širokova čiji šut je Stojković odbranio, međutim, na odbijenu loptu je natrčao Semedov i pospremio je u mrežu. Samo što se krenulo sa centra Srbija je izjednačila. Akciju Tadića i Baste svojim drugim golom u nacionalnom dresu krunisao je Filip Đorđević, koji je dobru formu iz Nanta ''prebacio'' i u reprezentaciju.

Rusi nisu želeli da u Brazil putuju bez pobede u Dubaiju i zato su u drugih 45 minuta krenuli mnogo ofanzivnije. Već u prvih pet minuta imali su dve šanse koje su defanzivci Srbije neutralisali. Da i ''orlovi'' nisu samo posmatrači dokazao je Tadić na isteku sata igre kada je odličnim driblingom izbacio čuvara, ali umesto da šutira u gol sa pet metara, pokušao je da centrira što je bila velika greška jer je Ignaševič izbacio loptu u korner.

Imala je Srbija i u 80. minutu šansu da povede preko Đuričića, koji se spetljao pred golom Akinfejeva i šansa je otišla u nepovrat. Pre toga Rusi su pretili preko Kokorina, najagilnijeg u dresu ''zbornaje komande'', koji je imao dve šanse da matira Stojkovića.

Poslednjih pet minuta meča protekao je u atacima Rusije da dođe do gola koji je Stojković do kraja sačuvao za pravičnih 1:1 i nadu da će Srbija biti ozbiljan konkurent za plasman na EP u Francuskoj.

RUSIJA - SRBIJA 1:1 (1:1)

Strelci: Samedov 30 - Đorđević 31

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Heisenberg

    15. novembar 2013 | 20:16

    Imamo bolju ekipu ali trenera njet

  • GoranM

    15. novembar 2013 | 19:40

    Hoćemo li zbog ovog remija morati da damo još neki procenat NIS-a?

  • marko

    15. novembar 2013 | 19:45

    Opet su imitirali majmunski krik... Odosmo na 2 god. Van Evrope...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA