KO MENJA MIHU? Stojković, Rajevac, Drulović, pa čak i Magat kandidati za selektora!

Angažman Siniše Mihajlovića na klupi reprezentacije bliži se kraju, a kandidata za njegovog naslednika ima mnogo. Telegraf se bavi istraživanjem ko bi mogao da ga nasledi

  • 12

Selektorskom angažmanu Siniše Mihajlovića na klupi fudbalske reprezentacije Srbije bliži se kraj. Čak i čovek koji ga je doveo i pružao mu svesrdnu podršku i tokom najžešćeg baraža kritika, posle slabog učinka u prvom delu kvalifikacija za SP u Brazilu, predsednik FSS Tomislav Karadžić javno se izjavio da nije optimista što se tiče Mihinog ostanka.

Još nije sasvim jasno koliko istine ima u navodnom angažmanu koji je Mihajlović dogovorio sa Sampdorijom, on je to negirao, ali nije bio voljan da ulazi u detalje pa je napustio konferenciju za medije u četvrtak, odbivši da odgovara na dalja pitanja.

MNOGO KANDIDATA

Prirodno, postavlja se pitanje ko bi mogao da nasledi Mihajlovića, a kandidata, po običaju, nije malo. Spekulacije idu do toga da su u najužem krugu Dragan Stojković Piksi, nekadašnji predsednik Zvezde i FSS i trener Nagoje, zatim Milovan Rajevac, koji je sa Ganom napravio čudo na SP u Južnoj Africi.

Tu je i Ljubinko Drulović, koji je sa mladom selekcijom prvak Evrope. A pominje se i Felis Magat, strani trener koji je osvajao Bundes ligu sa Bajernom i Volsburgom.

Dragan Stojković Piksi već je dogovorio rastanak sa Nagojom, sa kojim je bio prvak Japana, i još ranije je pominjan kao mogući naslednik aktuelnog selektora. Stojković je imao bogato iskustvo kao igrač državnog tima, a prelazak na klupu reprezentacije čini se logičnim korakom u njegovoj karijeri, sada ili u ne tako dalekoj budućnosti.

DA LI BI SE PIKSI VRATIO U SRPSKI FUDBAL?

Pitanje je samo da li je Stojković u ovom trenutku voljan da se vraća u srpski fudbal, gde je pominjan u vezi sa velikim dugovima FK Crvena zvezda, čiji je predsednik bio pre odlaska u Japan.

Milovan Rajevac definitivno je naš najdokazaniji aktuelni stručnjak kada je u pitanju rad sa reprezentacijom, jer je sa selekcijom Gane stigao do četvrtfinala SP u Južnoj Africi. Rajevca često proglašavaju i kao mogućeg budućeg trenera Zvezde, a on je u nekoliko prilika izjavljivao da bi voleo da vodi neku jaku reprezentaciju.

Pa, ako to želi, možda i ne mora da ide daleko, jer utisak je da tim Srbije, posle smene generacija koju je izvršio Siniša Mihajlović, ima priličan potencijal i nudi dobru priliku svakom talentovanom stručnjaku da se proslavi u narednom ciklusu ili ciklusima.

Ljubinko Drulović već se proslavio, ali sa omladinskom reprezentacijom Srbije, sa kojom je postao prvak Evrope. Pitanje je da li je rano da mu se poveri A tim.

Ali Drulović je pokazao da ima smisla za posao, dokazao se kao pedagog koji je umeo da izvuče maksimum od ponekad problematičnih klinaca, teško je zamisliti ga kako ulazi u konflikte kao što ih je Mihajlović imao sa Matićem i Ljajićem, pa bi čelnici Fudbalskog saveza svakako trebalo ozbiljno da uzmu u obzir talentovanog trenera, koji bi mogao i u Partizan, koji će se po završetku jesenjeg dele sezone zahvaliti Vuku Rašoviću.

I STRANAC JE U OPTICAJU

Kada je reč o domaćim stručnjacima, Aleksandar Stanojević je jedan od najtalentovanijih, ali budući da je još mlađi od Drulovića (40) i da mu je prilično dobro u Kini, malo je verovatno da će bivši šef struke Partizana biti uopšte predmet diskusije.

Njegov stariji kolega Ljubiša Tumbaković, najtrofejniji trener "crno-belih", možda je u najboljem dobu za preuzimanje takve funkcije, međutim, poslednjih godina i nije se mnogo bavio trenerskim poslom, a nedavno je dobio i otkaz u Kini, što ga definitivno ne preporučuje.

Nije sasvim isključeno ni da selektor bude stranac, odnedavo se i Nemac Feliks Magat pominje kao moguće rešenje.

Magat je sa Bajernom i Volfsburgom osvajao Bundes ligu, a spoj nemačke komande i balkanskog talenta ume da da sjajne rezultate, u šta su fudbalski svet uverili Oto Rehagel i reprezentacija Grčke, kada su 2004. senzacionalno pokorili Evropu.

Šta vi mislite, ko je najbolji kandidat od pomenutih i ima li nekog još ko bi bio dobro rešenje?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    15. novembar 2013 | 17:02

    Aj' prvo neka neko skloni onog apsolutističkog tiranina srpskog fudbala iz fotelje, lako ćemo onda naći kvalitetnog selektora.

  • Vendetta

    15. novembar 2013 | 17:25

    Magat najbolje resenje!

  • Tutor

    15. novembar 2013 | 16:51

    Ja sam zvezdaš, ali Drulović pre Piksija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA