NIJE DOBRO: Srpski dubl slab za Čehe koji vode sa 2:1

Srpski tandem Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić poraženi su od Radeka Štepaneka i Tomaša Berdiha ubedljivim rezultatom 3:0 posle skoro dva i po sata igre

  • 6

Nije dobro! Srpski dubl u sastavu Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić poraženi su od češkog tandema Radek Štepanek/TomašBerdih rezultatom 3:0 (6:2, 6:4, 7:6) posle skoro dva i po sata borbe, drugog dana finala Dejvis kupa.

Česi su bili bolji rival tokom čitavog meča i najviše zahvaljujući ranim brejkovima vrlo brzo su stigli do nedostižne prednosti posle dva seta - 2:0 koju su potvrdili i u nastavku što im je donelo veliku pobedu i prednost pred treći, odlučujući finalni dan.

Teško breme nalazi se pred igračima Srbije koji će nastupiti u nedelju, pogotovo na teniseru koji će igrati pet meč, jer ukoliko Nole trijumfuje protiv Berdiha, a verujemo da hoće, ko god bude igrao protiv Štepaneka biće autsajder. Fenomenalni servisi, pogotovo prvi, ali sjajna komunikacija na terenu glavni su uzrok pobede Štepaneka i Berdiha, koji su još jednom pokazali da su sjajan tandem.

Ofanzivno su Česi krenuli od samog početka i već na prvi servis Zimonjića su stigli do brejk lopte što im je u nastavku olakšalo posao. Dobra igra na mreži i kompletni riterni doveli su ih i do druge brejk lopte u sedmom gemu. S druge strane naš tim nije delovao kompaktno, pogotovo Zimonjić, koji je u par navrata napravio nekoliko loših poteza što je samo kompletiralo očajnu sliku iz prvog seta.

Osim u šestom gemu kada su imali 0:30 Srbija nije uspevala da se približi Česima koji su za nešto više od pola sata dobili prvi set. Kao i u prvom Češka je brejkom započela i drugi set. Srpski tim je donekle odigrao bolje u drugom setu, ali gubitak servisa na početku ih je koštao i gubitka drugog seta posle sat vremena i 15 minuta.

Česi su ponovo odlično servirali, prvi servis im je bio iznad 80 odsto što je glavni razlog toga što nisu dopustili Srbiji da ima brejk loptu. To nije bio slučaj sa servisima srpskih igrača koji su teškom mukom osvajali svoje servise, ali kiks u prvom gemu je nočigledno bio presudan.

Mnogo veća borba viđena je u trećem setu gde je Srbija imala prvu brejk loptu na meču. Za razliku od prva dva, treći set je naš tim počeo osvojenim gemom, a pomenuta šansa viđena je u šestom gemu. Ziki i Bozoljac nisu uspeli, ali zato Česi umalo jesu kada su imali 40:15. Na svu sreću, Srbija se izvukla i obezbedila taj brejk posle kojeg je poklekla iako su na početku obezbedili mini brejk, što je ujedno bio i prvi brejk srpskog tima u meču.

Nažalost, nedovoljno za Srbiju koja se uzda u tradiciju od pre tri godine kada su protiv istog protivnika u polufinalu Dejvis kupa gubili sa 2:1, ali su na kraju preokrenuli i plasirali se u finale kada su, na kraju, dobili Francuze za prvu ''salataru'' u istoriji.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA