LAJOVIĆ: Razočaran sam jer sam se borio i za naciju!

Mladi srpski teniser smatra da je glavni razlog poraza u odlučujućem meču finala Dejvis kupa to što je Radek Štepanek bio isuviše nepredvidiv na terenu

  • 4

Dušan Lajović nije mogao da donese pobedu Srbiji u odlučujućem meču protiv Češke u finalu Dejvis kupa. Radek Štepanek je ipak bio preiskusan i suviše veliki zalogaj za igrača koji je drugi put u životu igrao meč na tri dobijena seta.

- Pre svega je odlučila Štepanekova nepredvidiva igra. Borio sam se do poslednjeg daha, ali to sada nije bilo dovoljno. Razočaran sam jer nisam igrao samo za sebe nego za tim i naciju. Sada bih morao malo da odmorim glavu - rekao je Lajović novinarima posle poraza.

- Imao sam dobre poteze, ali meč ne zavisi samo od nekoliko dobrih vinera. Uglavnom volim da odigram pasing-šot kad je neko na mreži, ali on se dobro snalazio na mreži. On je bio nervozniji na početku od mene, ali ne smete da dozvolite da vam posle brejka top igrač odmah vrati. Nisam mogao da nađem rešenje ni u svojim servis gemovima. Protiv Berdiha je bilo lakše jer je konstantan sa osnovne linije.

Lajoviću će svakako ovo iskustvo biti od nepreocenjivog značaja za dalji tok karijere.

- Značiće mi u budućnosti, pogotovo što sam igrao pred ovolikom publikom. Značiće mi jer treba i da igram što više jačih turnira - rekao je popularni Duci, koji se zahvalio svim saigračima na konstantnoj podršci i savetima.

- Saveti su došli iz iskustava svih igrača, pa i Viktora. To mi je danas pomoglo i jako sam im zahvalan - zaključio je Dušan Lajović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anci

    17. novembar 2013 | 22:27

    Svaka cast Dusanu. Borio se stvarno scim srcem. Jednostavno protivnik je mnogo jaci i to se znalo. Treba videti vas sto ga kritikuju tamo!!

  • Draža Mihajlovič

    17. novembar 2013 | 21:53

    E moj derane , počistili su te sa terena obojica. Skoro pa sramota. A kad više nebudeš mlad i neiskusan i ti ćeš pobeđivati.samo kad će to biti kad sad imaš 24 god. Moje mišljenje je - nikad.

  • vasilije kg

    18. novembar 2013 | 06:56

    ja bih se isto ovako borio. jednostavno tanak si i to je to. i ne kapiram sto kazu da si mlad,nemas ti 18god.!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA