KAKO SU "MUČILI" NOVAKA: Pet sati ga terali da jede i pije više nego što treba!

Srpski teniser je sve stoički podneo, iako je ono što se događalo u subotu, blago rečeno, ispod svakog dostojanstva i elementarne kulture. Morao je da pazi šta priča i kako razgovara s bliskim osobama - kaže lekar nacionalnog tima

  • 5

Odlukom antidoping agencije Novak Đoković je u subotu proveo skoro pet sati na testiranju, a za to vreme je srpski dubl gubio meč od češkog dubla, drugog dana finala Dejvis kupa. O tome se već pisalo u ponedeljak, a dan kasnije su isplivali i detalji tog višesatnog " mučenja", koje je otkrio lekar nacionalnog tima Zdeslav Milinković.

On je "Večernjim novostima" rekao da se ono što je trebalo da predstavlja samo davanje uzorka pretvorilo u mučenje ispod svakog dostojanstva i profesionalne etike.

- To što su odredili Novaka za testiranje u danu kada se igra dubl meč, nije u redu. Ili se testovi rade rano ujutru ili posle meča. Pet sati je proveo u zatvorenoj prostoriji, jer je, iako je vođa tima, prihvatio da uradi sve što je potrebno, bez ikakve primedbe.

Milinković nije krio nezadovoljstvo zbog svega što se u subotu događalo.

- To je bilo vrhunsko maltretiranje. Sve vreme je bio u sobi sa potpunim strancem. Nije smeo pet sati da izađe iz prostorije, morao je da pazi šta priča i kako razgovara sa bliskim osobama.

- Sve je bilo ispod ljudskog dostojanstva i elementarne kulture.

Doktor Dejvis kup tima objasnio je kako izgleda pet sati doping kontrole.

- Uzorak koji se daje mora da ispunjava određene standarde koje je propisala VADA (svetska antidoping agencija). Telesne izlučevine su deo procesa razgradnje, a ta koncentracija zavisi od toga koliko se hrane unelo u organizam.

- Standardi su poznati, ali Novak ima savršenu hidrataciju i nalazi se u apsolutnom balansu. Tražili su mu četiri puta da daje uzorak?! Teran je da uzima više hrane i napitaka nego što mu je potrebno, kako bi ispunio standarde kada je reč o gustini, kiselosti i ostalim parametrima uzorka po merilima VADA - rezignirano je ispričao doktor Milinković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dusan

    19. novembar 2013 | 11:37

    ma mogu da ti pljunu pod prozor.MRZE TE ZATO STO SI NAJBOLJI

  • Gaga

    19. novembar 2013 | 11:54

    Previse vam je dobar, a? Pa sta cete, desi se, a ne mozes usilu Boga da srusis najboljeg!

  • Serb_BL

    19. novembar 2013 | 13:35

    Srbin ne sme u vrhu da bude, rado bi ga skinuli, al na zalost vasu mozete samo da mu ga popus.te s njegovom dozvolom srbomrzci!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA