ŠTA ĆE DUH PORED GOLIH BRAZILKI? To je urugvajski fantom iz 1950! (VIDEO)

Spodoba odevena u svetloplavo plaši Brazilce i podseća ih na bolni poraz kad su prethodnog puta bili domaćini SP u fudbalu

  • 0

Tajanstvena spodoba u svetloplavom seje strah po Brazilu. Pojavljuje se svuda, na plaži, u favelama, na "Marakani" i nosi broj 50 na leđima.

Njegov cilj: da podseti domaćine narednog Mundijala na njihov najbolniji poraz, 2:1 protiv Urugvaja u odlučujućoj utakmici Svetskog prvenstva 1950. održanog takođe u Brazilu.

U stvari, to je odlično osmišljena reklama Pume kojom se promovišu novi dresovi reprezentacije Urugvaja za naredni Mundijal.

Koliko god da je Brazil u međuvremenu imao više uspeha od malenog suseda, svako gostovanje Urugvajaca, naročito na "Marakani", uvek budi nelagodnost. Posle poraza 1950. neki navijači čak su počinili samoubistva.

Brazilska reprezentacija je promenila i izgled dresova, koji je smatran baksuznim, umesto belih majica, počeli su da nose žute, po kojima su postali prepoznatljivi. Golman tima koji je poražen Moasir Barbosa, okrivljen za neuspeh, ostatak života proveo je kao izopštenik.

- U Brazilu je maksimalna kazna zatvora 30 godina, a ja plaćam već 50 godina za nešto za šta nisam kriv - izjavio je nesrećni Barbosa 2000, malo pred smrt.

Čoveka koji mu je dao odlučujući gol Alsidesa Giđu Urugvajci su pozdravili na stadionu "Sentenario" u Montevideu pred meč revanša baraža sa Jordanom. Vremešni golgeter (86) jedini je živi član ekipe koja je više nego iko proslavila Urugvaj.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA