SAD: Šokirani smo zbog ustaških pozdrava u Hrvatskoj, Šimunić ne zna istoriju!

Funkcioner Stejt departmenta Džonatan Mur postupak hrvatskog fudbalera Josipa Šimunića posle meča kvalifikacija za SP protiv Islanda ocenio kao zapanjujuć i razočaravajuć

  • 6

Sjedinjene Američke Države su šokirane i razočarane zbog incidenata vezanih za ustaške pozdrave u Hrvatskoj, izjavio je za Tanjug direktor Kancelarije za jugoistočnu Evropu u Stejt departmentu Džonatan Mur.

Visoki funkcioner Stejt departmenta je dopisniku Tanjuga u Vašingtonu rekao da je "posebno zapanjujuće što je i igrač na terenu to uzvikivao".

- Izgleda je on neko ko ne zna istoriju svoje zemlje - dodao je Mur.

On je ukazao i da su "SAD upoznate da navijači, ili bolje rečeno huligani na Balkanu uzvikuju parole vezane za Srebrenicu kada se igra protiv timova iz BiH".

Prvi čovek Stejt departmenta za region Balkana je rekao da su predsednik i premijer Hrvatske pokazali da su opredeljeni za demokratsku budućnost svoje zemlje i da su to pokazali u vezi sa problemom dvojezičnih tabli u Vukovaru.

On je dodao i da Hrvatska nije jedina zemlja regiona gde postoji netolerantnost.

Hrvatski fudbalski reprezentativac Josip Šimunić je tokom utakmice sa Islandom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pozdravio navijače na Maksimiru ustaškim pozdravom "Za dom spremni", dok su u nedelju istu parolu uzvikivali navijači u Splitu uz druge ustaške povike.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • abc

    25. novembar 2013 | 23:26

    Ako se čita između redova, proturaju kako je to uobičajeno ponašanje za Balkan. Šta god da urade Hrvati ili muslimani, nikad neće snositi posledice jer će se uvek naći neko da zaključi kako između Novaka i Šimunića nema razlike, kako tri prsta uvis znače isto što i "zig hajl", kako su šajkače isto što i srboseci i slične nebuloze. Da je to Srbija uradila, bili bismo izbačeni sa SP. Ali ne, to su Hrvati, njima je sve unapred oprošteno. Nema veze što su fašisti

  • SRBA

    26. novembar 2013 | 00:24

    Jos jedna potvrda koliko su oni slozni... Njihov lobi radi posao... Sve je ovo prica za malu decu dok se ne vide konkretni potezi, a to je da budu kaznjeni i da se njihovi zlocini i rasisticki ispadi ne umanjavaju. Zasto svi cute nemo oko cirilice...zato sto imaju podrsku Zapada!!!?!

  • Aleksic Goran

    26. novembar 2013 | 01:11

    Zasto svi govore kako Simunic ne zna istoriju i ko je izgovarao taj pozdrav.On zna da je to bio ustaski pozdrav i namerno ga je upotrebio!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA