TOLEMER: Samo na Telegrafu odbrojavajte do odlaska Tomislava Karadžića sa čela FSS!

Predsednik FSS obećao povlačenje u decembru po završetku jesenjeg dela prvenstva. Zato je i dobio svoj prvi viralni brojčanik na Telegrafu, koji sad odbrojava koliko ima do odlaska

  • 16

Malo je koji predsednik Saveza u istoriji domaćeg fudbala izazivao toliko žestokih reakcija javnosti kao aktuelni i verovatno odlazeći Tomislav Karadžić. Možda je upravo zato njemu pripala čast da dobije svoj prvi viralni brojčanik na Telegrafu. Jer, kako se u Srbiji nekad čekao dolazak Deda Mraza, tako se sad odbrojava koliko još ima do odlaska čuvenog Toleta.

Videvši valjda da neće moći da ostane na funkciji posle žestokih napada iz Crvene zvezde, podržane od još nekih klubova, Karadžić je 25. avgusta obavestio javnost da podnosi ostavku po završetku jesenjeg dele prvenstva. U međuvremenu sitaucija se malo smirila, bilo je nagoveštaja da je došlo do pomirenja između predsednika FSS i najtrofejnijeg srpskog kluba, da bi to palo u vodu posle spornih sudijskih odluka na utakmici Voždovac-Partizan (0:1), posle koje je krenula nova lavina saopštenja.

"Crveno-beli" su pozvali Karadžića da održi reč i povuče se, a kraj jesenje sezone (7. decembar) približio se, tako da već od narednog dana možemo da očekujemo informaciju kada će biti zakazana Skupština FSS na kojoj će glavna tema da bude status prvog čoveka.

Utisak je da je u javnosti preovlađujući stav da Tole treba da ode i da nema previše pozitivnog da se kaže o njegovom drugom mandatu na čelu Saveza, od 2008. do danas. Najuspešnijeg selektora kojeg je postavio, Radomira Antića, oterao je nedugo posle SP u Južnoj Africi, za šta je FSS morao dobro da odreši kesu.

Tada je Karadžić izjavljivao da bi svako sa tom ekipom otišao na Mondijal, pa i postigao više, ali posledica razlaza je da u naredna dva kvalifikaciona ciklusa nismo izborili ni baraž, ali smo se naslušali raznih izgovora.

Nije sasvim isključeno da se desi iznenađenje na Skupštini i da Karadžić nađe način da ostane, ali to bi verovatno izazvalo gnev mnogih i dovelo u pitanje funkcionisanje, a možda i postojanje Fudbalskog saveza Srbije.

Neprijatelji Toleta okrivljuju i za neregularno domaće prvenstvo, mada oni koji pamte mnogo bolja fudbalska vremena znaju da ni tada kod nas nije bilo drukčije. Ovde se muljalo pre Toleta, muljaće se i kad on ode, ali u borbi za vlast neregularnost je izgovor koji je vrlo zgodan za upotrebu.

Pominju se već i mogući naslednici, a čini se da je favorit Dejan Stanković, bivši igrač Crvene zvezde, Lacija i Intera, jedan od srpskih fudbalera s izuzetno bogatom zbirkom trofeja, između ostalog, osvajač Lige šampiona i triple krune sa "neroazurima" 2010. Stanković se nedavno povukao sa terena i zna se da želi da ostane u fudbalu, a funkcije predsednika FSS je nešto najviše što bi u ovom trenutku mogao da poželi.

Brojčanik možete pronaći pri dnu naše naslovne strane, kao i na svim sportskim stranicama Telegrafa.

3, 2, 1 kreni...

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rex

    29. novembar 2013 | 16:40

    A kad on ode biće kao bolje, doći će sve dobri i pošteni ? Biće isto kao i u našoj drzavi i politici, sjaši kurta da uzjaši murta !

  • Milan Sabac

    29. novembar 2013 | 16:05

    Hvala Bogu...samo da ode...i on i svi njegovi nistavni ugovori i selektori...Srbija Srbima

  • Čvarkov

    29. novembar 2013 | 17:06

    Ako ga zameni Dejan Stankovic, bice jos gore, jedino Radomir...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA