BRUKA U SUBOTICI: Partizan ispao iz Kupa! (VIDEO)

Crno-beli nokautirani u roku od pet minuta. Šarac i Nosković postigli golove u prvom poluvremenu, ali šampion nije mogao do preokreta i propušta još jednu završnicu nacionalnog Kupa

  • 14

Prošle sezone je šampion takmičenje u Kupu završio u osmini finala, a ove u četvrtfinalu! Onda je bio koban Borac, a danas subotički Spartak, koji se na svom terenu revanširao za poraz u prvenstvu pre pet dana.

Spartak Subotica - Partizan 2:0. Strelci su bili Dino Šarac i Aleksandar Nosković.

S razlogom je kapiten crno-belih Saša Ilić upozoravao da je "teško i društvo ispred zgrade pobediti dva puta" u kratkom periodu. Partizan je, pogotovo u odbrani, podbacio i odnosu na meč u prvenstvu pre pet dana, kada je isti protivnik savladan sa 2:0. Pitanje pobednika na ovom meču presudilo je verovatno najgore odigrano prvo poluvreme crno-belih u ovoj sezoni.

Sve je rešeno u periodu od 10. do 15. minuta. Posle prve odlične prilike za Subotičane, izveden je korner, gde je u gužvi glavom intervenisao Vojislav Stanković, a odbijena lopta je Dinu Šarcu "legla" pravo na volej, koji je bio dovoljno precizan da Stojković vadi loptu iz svoje mreže.

Poljuljani Partizan nije mogao brzo da odgovori na ovaj gol, već je ređao greške, od kojih je najkobnija bila ona koju je napravio Vladimir Volkov. Partizanov defanzivac nije ispucao loptu kako treba na gol-aut liniji, pa je ona završila do Džugurdića. Akciju nastavlja Šarac, koji je ugledao Noskovića u sredini. Momak koji se nedavno izblamirao promašajem sa gol linije lako je ovaj put matirao Stojkovića.

Do kraja poluvremena, jedino je Ninković u crno-belom dresu, šutem sa distance, bio opasan po gol domaćih. Morao je Rašović umesto Đembe Đembe, koji se požalio na povredu, da ubaci Sašu Ilića.

U nastavku je Partizan tek bio iole konkretniji na terenu, ali nedovoljno da efektno završi neke od započetih akcija. Sredinom poluvremena je bio pritisak na domaćima, ali nije bilo krunisano golom na inače veoma lošem terenu. U 61. su crno-beli tražili penal, smatrajući da je u gužvi jedan od igrača Spartaka igrao rukom. Sudija Grujić na to nije reagovao.

Prošlo je 33 dana od poslednjeg meča na kom su crno-beli imali podršku navijača, ali u Subotici nije bilo mnogo navijača. Verovatno zbog nepopularnog termina utakmice...

Na kraju: još jedna završnica Kupa Srbije bez šampiona države. Još jednom će se spekulisati da li će Vuk Rašović ostati na klupi.

SPARTAK SUBOTICA: Jovanić, Cicmil, Kovačević (od 76. Vojvodić), Šarac, Torbica, Džugurdić, Trivunović, Nosković (od 85. Milić), Antonić, Puškarić, Radović.

PARTIZAN: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Volkov, Đemba Đemba (od 40. Ilić), Marković, Luka (od 76. Grbić), Ninković, Jojić, Malbašić.

U drugom meču koji se igrao u istom terminu u Užicu, fudbaleri OFK Beograda su očigeldno zaboravili poraz od Crvene zvezde u prvenstvu - poobedili su Slobodu rezultatom 2:0. Ješić je doveo goste u vođstvo, a konačan rezultat za plasman u polufinale postavio je Čavrić.

Plasman u polufinale obezbedio je i branilac trofeja Jagodina koji je zahvaljujući trostrukom strelcu Pešiću deklasirala Donji Srem rezultatom 4:1.

ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE:

Spartak - Partizan 2:0

(Šarac 11, Nosković 15.)

Sloboda - OFK Beograd 0:2

(Ješić 28, Čavrić 82)

Jagodina - Donji Srem 4:1

(Lepović 11, Pešić 13, 31, 33 - penal 70)

Crvena zvezda - Vojvodina 17.00

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    4. decembar 2013 | 15:12

    A zbog cega naslov "bruka"??? Pobedio je boljinije sramota izgubiti. Bilo bi sramota da je Partizan prosao uz pomoc sudija, sreca nije se to desilo...Neka izgubi i Zvezda od Vojvodine, nista strasno...kakav fudbal se igra, treba ga zabraniti

  • zile

    4. decembar 2013 | 15:07

    Zasto bruka?Igrali smo ocajno,nemamo igrace,uprava nas je dovela do dna...Spartak je bio bolji,mada i oni nemaju pojma,ali mi smo stvarno katastrofa..Uprava je sve prodala sto valja,dovela polunista igrace za dzabe..Pa koji danas ozbiljan klub dovede sebe u situaciju da nema NIJEDNOG napadaca..Dok god kriminalci i politicari budu upravljali klubovima,nema nam spasa....

  • Zullu

    4. decembar 2013 | 15:10

    Nije mogao sudija ništa da uradi?Šteta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA