Olića zeznuo žreb, hteo da izbegne Brazil i Meksiko!

Fudbaler Hrvatske nije priželjkivao dve reprezentacije u grupi za SP, koje su se odlukom žreba ipak našle u grupi A. Selektori Hrvatske i BiH govorili su o prolazu u drugu fazu

  • 2

Posle žreba za Svetsko prvenstvo koje je održan u Brazilu, najmanje razloga za sreću ima hrvatski reprezentativac Ivica Olić, inače fudbaler Volfsburga, koji je neporedno pred meč rekao:

- Najmanje bih se radovao Brazilu, Obali Slonovače i Meksiku - izjavio je Olić pred žreb, koji je "kockastima" doneo Brazil, Meksiko i Kamerun za rivale u A grupi.

Selektor Niko Kovač je zadovoljan što će Hrvatska otvoriti prvenstvo sa Brazilom, ali ne želi da daje pompezne izjave.

- Mi smo srećni što smo tu. Bilo je teško doći u Brazil, tako da ćemo sada sve uraditi da igramo lep fudbal i zadovoljimo našu naciju. Sve ćemo preduzeti da se maksimalno pripremimo za otvaranje prvenstva. Drago mi je da otvaramo svetsku smotru jer će svi imati priliku da vide našu malu Hrvatsku - rekao je Kovač.

- Razmišljao sam dosta o našim šansama. Mi smo tu da igramo lep fudbal sa puno žara, a ako bude tako, proći ćemo dalje. Ne bih davao neke teške izjave - zaključio je Kovač.

Bosanci će imati priliku da igraju protiv druge najopasnije južnoameričke zemlje, Argentine. Uz Lea Mesija i ekipu, izabranici Saveta Sušića će na putu ka drugoj fazi imati Iran i Nigeriju.

Kad vidimo gde je Hrvatska završila, moramo da budemo zadovoljni - prvi je komentar Safeta Sušića.

- Argentina je favorit za prvo mesto, a mi ćemo se boriti za drugo mesto s Nigerijom. Iran i Nigeriju ne poznajemo, ali znamo da je Nigerija jaka i uvek igra na svetskim prvenstvima, a Iran ne smemo podcijeniti. Imamo dobre šanse za prolazak dalje - rekao je Sušić koji je zakasnio na let za Brazil i zbog toga se nije pojavio u Salvadoru.

U prolaz "zmajeva" veruje i nekadašnji selektor Hrvatske, Ćiro Blažević.

- Moja Bosna ide dalje, imaju veliki potencijal i talenat, ne vidim na koji način mogu da ih zaustave Iran i Nigerija. Uz Argentinu idu dalje - rekao je Blažević gostujući u emisiji HTV-a.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čučuk Stanoje

    6. decembar 2013 | 20:18

    Bosni će biti teško , a Hrvatima još teže.

  • Skoplje

    6. decembar 2013 | 21:03

    Bosna ide u drugi krug sa Argentinom, akobogda .....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA