PARTIZAN JESENJI PRVAK: Brašanac prekinuo mučenje sa Čukom!

Golom mladog veziste u 62. minutu, posle jedne od retkih lepih akcija na utakmici, klub iz Humske savladio tim sa Banovog brda 1:0 i ponovo zimuje na vrhu tabele

  • 9

Fudbaleri Partizana uspešno su završili prvi deo prvenstva, pobedom nad Čukaričkim u poslednjem jesenjem kolu Jelen Superlige, što im je donelo novu jesenju titulu, a svi ljubitelji fudbala znaju da je u ogromnoj većini slučajeva to precizan nagoveštaj i konačnog slavlja. Igrači šampiona Srbije nisu briljirali, ali i ono što su pokazali bilo je dovoljno da ostvare cilj i koliko-toliko poprave utisak posle razočaravujuće polusezone.

Na stadionu na Čukarici bilo je svega nekoliko stotina Grobara, koji nisu zažalili što su došli, iako nisu mogli da vide predstavu vrednu pamćenja.

Od početka se videla želja kod crno-belih, međutim u prvih 45 minuta gosti nisu stvorili nijednu pravu šansu. Za razliku od njih Čukarički je imao stpopostotnu šansu Slavoljuba Srnića, ali Vladimir Stojković je po ko zna koji put bio spasilac šampiona. Reprezentativnom golmanu ovo je bio verovatno poslednj nastupo za klub iz Humske, bar za neko vreme, a navijači su ga pre početka pozdravili transparentom "Hvala ti za dane, hvala ti za noći, hvala ti hvala za sve – 88".

Domaćini su se nadali penalu već u četvrtom minutu posle kontakta Filipa Stojkovića iz Čukaričkog i Nemanje Petrovića, ali sudija Bojan Nikolić nije mislio da to zaslužuje najstrožu kaznu.

Kako je krenulo drugo poluvreme, tako su gosti dodali gas i dugo pleli mrežu oko gola Čuke. Pokušavali su Brašanac, Luka, Saša Ilić, da bi Brašanac konačno pogodio u 62. minutu. Centrirao je Luka sa levog roglja kaznenog prostora, loptu je smireno prihvatio Ilić i prosledio je do Brašanca, koji iz blizine uspeva da savlada Ristića i donese vođstvo svom timu, ispostavilo se i pobedu.

Čukarički je neuspešno pokušao da uzvrati, a domaćini se nisu ustezali da prečesto padaju po terenu u pokušaju da osvoje naklonost arbitra. Čukarički do kraja ni jednom nije zaista ozbilno zapretio Stojkoviću, napadi su se završavali oko kaznenog prostora, na radost navijača jesenjeg šampiona.

ČUKARIČKI – PARTIZAN 0:1

(Brašanac 62)

Stadion: Čukaričkog. Gledalaca: 2.000. Sudija: Bojan Nikolić (Kragujevac).

ČUKARIČKI: Ristić, Pavlović (od 85. Dinčić), Ostojić, Pjasentin (od 8. Boljević), Brežančić, D. Srnić, Stojković (od 76. Sekulić), Matić, S. Srnić, Todorović, Stojiljković

PARTIZAN: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Petrović, Jojić, Brašanac, Ilić, Jojić, Luka (od 64. Ninković), Malbašić (od 88. Grbić)

Tabela: Partizan 33, Crvena zvezda 29 (-1), Radnički Niš 24, Jagodina 24 (-1), Vojvodina 24 (-1), Novi Pazar 24, Čukarički 22, Spartak 21, Napredak 17, OFK Beograd 17, Voždovac 16, Radnički Kg 16 (-1), Sloboda 16, Javor 15, Donji Srem 14, Rad 11

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiko

    7. decembar 2013 | 17:03

    @delija ne kaki, vazda lad pobjedi partizan frka neka.. Dosta vise bre. Sta treba Partizan svaku da izgubi da bi prvenstvo bilo regularno?!

  • Pfc

    7. decembar 2013 | 17:16

    Mi jedino kad izgubimo po vama je bilo regularno... P.s.titula sve vise kod Grobara,a kod vas sve vise isfrustriranih navijaca.

  • Blatobran

    7. decembar 2013 | 17:19

    Sekundarci...kmeee kmeeeeee. .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA