Vojvodina i Mladi radnik u finalu odbojkaškog Kupa

Novosađani slavili protiv Partizana u pet setova. Požarevljani lako preko Ribnice.

  • 0

Odbojkaši Vojvodine pobedili su šampiona Srbije Partizan 3:2 (25:20, 23:25, 18:25, 25:23, 15:12) u polufinalu Kupa Srbije, i biće u nedelju u borbi za trofej u svom gradu.

Iako je u prepunoj maloj dvorani "Spensa" (više od 2000 gledalaca) bilo navijača oba tima, radovale su se domaće pristalice posle prave odbojkaške drame. Vojvodina će biti u prilici da osvoji 13. trofej u istoriji kluba.

Novosađani su poveli, zatim dopustili rivalu da lako osvoji dva seta i pređe u vođstvo, ali je iskusniji sastav ekipe iz Novog Sada najpre osvojio dramatičan četvrti set, a onda se i u odlučujućem trenutku pokazao spremnim za najveće preokrete.

Vojvodina je rano napravila dva poena prednosti u petom setu, i održavala je do 7:7. Na pauzi Partizan je prvi prešao u vođstvo, ali su "lale" vezale dva poena na krilima dobre blok igre Andrije Gerića. Igralo se poen za poen do 12:12, a onda su Novosađani vezali tri poena i stigli do prilike da se bore za trofej.

U drugom polufinalu Mladi radnik je bio bolji od Ribnice 3:1 (25:17, 25:21, 21:25, 25:13).

Požarevljani su bili daleko bolji rival od Kraljevčana, pa zasluženo idu u borbu za pehar, prvi u istoriji kluba.

Finale u nedelju počinje u 18 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA