DŽAROVSKI: Mundijal sumnjiv milion odsto!

- U najlakšoj grupi su Švajarska, jer je predsednik FIFA Sep Blater Švajcarac, kao i Francuska, zato što je predsednik UEFA Francuz Mišel Platini. Mislite da je to slučajno? - rekao je balkanski "kralj fudbalskih nameštaljki"

  • 2

Makedonac Velibor Džarovski, poznatiji kao kralj balkanskih fudbalskih nameštaljki, izjavio je da je žreb za Svetsko prvenstvo u Brazilu bez sumnje namešten.

- U najlakšoj grupi su Švajarska, jer je predsednik FIFA Sep Blater Švajcarac, kao i Francuska, zato što je predsednik UEFA Francuz Mišel Platini. Mislite da je to slučajno? Ne, nije. Žreb je milion posto namešten - rekao je za agenciju Anadolija Džarovski.

Na pitanje novinara kako je moguće namestiti žreb na tako visokom nivou, odnosno kako može tako nešto da tvrdi bez čvrstih dokaza, kontroverzni Džarovski je odgovorio:

- Kakvo ti je to pitanje? Ništa lakše! Jedna kuglica bude malo toplija od drugih, i eto ti... Ili neka bude malo teža, i to je to... Znam kako se to radi, jer sam mnogo puta nameštao žreb Kupa Makedonije, kako bi moj Vardar dobijao slabijeg protivnika. Ako već vi mene pitate kako mogu tako nešto da tvrdim, pitam ja vas zašto naše balkanske reprezentacije koje će igrati na SP, Bosna i Hercegovina i Hrvatske, nisu u laganim grupama? Jasno, zato što nemamo lobi i svoje čelnike u UEFA i FIFA - uveren je Džarovski.

Nije isključeno da neke utakmice i na SP u Brazilu naredne godine "budu unapred odlučene", smatra Džarovski.

- Sve se može namestiti. Zašto ne bi mogla i utakmica na SP?

Džarovski, koji je organizovao oko 5.000 koncerata muzičara raznih profila, 1988. godine bio je uhapšen u Splitu zbog sumnje u da je namestio 12 utakmica u ligi bivše Jugoslavije. Međutim, pušten je na slobodu nakon što sud nije prikupio dovoljan broj dokaza.

- Bez obzira na sve, i danas sam u prljavom poslu kojim sam počeo da se bavim još 1973. godine. Ne mogu da se povučem, jer ako bih to učinio, ne bih mogao da spavam.

Samoproglašeni "kralj balkanske fudbalske mafije" kaže da nameštanje utakmica cveta u celom svetu, ali i "na prostorima država bivše Jugoslavije, i posebno Grčke i Turske".

- Ma kod nas, na ovim prostorima, stalno se nameštaju utakmice. Posao cveta. Istina, poslednjih godina manje sam u celoj priči zato što mi to ne dozvoljava zdravlje. U poslednje vreme najveće prljavštine su u Skandinaviji. Svi misle gore je uređeno društvo i da nema prevara, ali grdno se varaju - kaže Džarovski, dodajući:

- Da su u vreme kada sam bio u top-formi postojale kladionice, danas bih imao para kao Bil Gejts. Onda se fino zarađivalo od nameštanja, ali sitan je to novac u odnosu na onaj koji je danas u opticaju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • abc

    10. decembar 2013 | 13:11

    Može da bude. Hrvatska ima pretešku grupu i malo lošiji raspored, a BiH ima laganu grupu ali zajeb od rasporeda (pošto je Argentina najozbiljnija i najjača ekipa u grupi, a ostali su otprilike egal, mnoooogo lakše bi im bilo da je prvi meč sa Nigerijom jer je to, po meni, njima najvažnija utakmica). Englezi ko da su prokleti, ali zato Francuska mora proći ko bubreg u loju pred svako SP, a Španija večito neki poseban tretman u svim sportovima.

  • Tref

    10. decembar 2013 | 18:43

    Ajde stari "Makedonac " ne laprdaj!!!On zna kako se to radi!!!!!hehe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA