KEC IZ MATEMATIKE: Pelegrini nije znao da mu treba četvrti gol protiv Bajerna!

Menadžer Mančester sitija do kraja utakmice sa prvakom Evrope nije ukapirao da bi pobeda od 4:2 njegovoj ekipi donela prvo mesto u grupi

  • 1

Menadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini nje znao da mu je za prvo mesto u grupi u Ligi šampiona bio potreban još jedan gol protiv Bajerna, preneli su engleski mediji.

Pelegrini je posle pobede protiv Bajerna od 3:2 rekao engleskim novinarima da "bi ubacio u igru Serhija Aguera, da je njegov tim postigao četvrti gol".

Tom izjavom on je automatski stavio do znanja da nije znao najprostiju matematičku činjenicu da mu je za prvo mesto u grupi bio potreban još samo jedan, a ne dva gola. "Građani" su ranije na svom terenu poraženi od Bajerna sa 3:1, a da su pobedili u revanšu 4:2 zauzeli bi prvo mesto u grupi D zbog gola više u gostima protiv nemačke ekipe sa kojom su se ovom pobedom izjednačili po bodovima.

- Pelegrini je pao na ispitu iz matematike - objavio je na poslednjoj strani Tajm.

Siti je posle nadmoćne igre Bajerna u prvom poluvremenu i vođstva Bavaraca od 2:0, u nastavku meča napravio neočekivani preokret i došao do pobede od 3:2, što je bilo nedovolno za promenu redosleda u grupi.

Ovo nije prvi slučaj da pogrešne kalkulacije menadžera koštaju Mančester siti, davne 1995/96. šef struke Alan Bol mislio je da mu je za opstanak dovoljan remi sa Liverpulom. Kod 2:2 tražio je od igrača da čuvaju rezultat, pa su "građani" ispali iz Premijer lige, jer im je neophodna bila pobeda.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA