Groskrojc junak Dortmunda, Milan na mišiće, Šalke iz ofsajda do TOP 16 (VIDEO)

Golom Groskojca u 90. minutu Dortmund slavio u Marseju rezultatom 2:1 bez obzira na katastrofalne greške hrvatskog sudije na štetu ''milionera''. Milan sa igračem manje odoleo Ajaksu (0:0)

  • 2

Dortmund slavi Kevina Groskrojca! Golom u 90. minutu povremenu nemački reprezentativac Nemačke doneo je trijumf ''milionerima'' na gostovanju u Marseju (2:1) čime je obezbeđen prolaz u narednu rundu Lige šampiona i to sa prvog mesta grupe F.

Katastrofalne greške hrvatskog sudije Marija Strahonje na kraju nisu uticale na konačan rezultat, a mogle su da Groskrojc nije pogodio za trijumf. Hrvat najpre nije svirao ofsajd u 12. minutu kada je Dijavara anulirao gol Levandovskog iz 4. minuta, a zatim u 88. minutu nije pokazao na belu tačku kada je Mandanda oborio Levandovskog u kaznenom prostoru. Treba napomenuti i to da je Marsej od 34. minuta igrao bez isključenog Pajea.

S druge strane tuga u Napulju! Goom Iguaina u 72. minutu Napoli je bio nadomak plasmana u drugu rundu, ali gol Groskrojca je rasplakao izabranike Rafe Beniteza koji su do kraja uspeli da dođu i do drugog gola preko Kaljehona u 94. minutu. Ovim trijumfom Napoli je došao do 12. boda, koliko imaju Arsenal i Dortmund. ali zbog lošijeg međusobnog skora moraju da se zadovolje samo Ligom Evrope.

GRUPA F:

Napoli - Arsenal 2:0

(Iguain 73, Kaljehon 94)

Marselj - Borusija D. 1:2

(Diavara 14 - Levandovski 4, Groskojc 90)

Imao je Ajaks skoro 70. minuta igrača više protiv Milana, bio bolji rival tokom meča, ali ''kopljanici'' na kraju nisu uspeli da osvoje tri boda na ''San Siru'' koji bi ih odveo u drugu fazu - 0:0.

Glupost Montoliva u 22. minutu i preoštar start na sredini terena nije koštao izabranike Masimilijana Alegrija koji je u poslednjih 10 minuta sve karte bacio u odbranu što je na kraju i uspeo jer ovim osvojenim bodom Milan je zadržao korak ispred Ajaksa.

Barselona je pre poslednjeg kola obezbedila prvo mesto u grupi H i prolaz dalje te su u meč sa Seltikom ušli rasterećeno i odigrali meč za svoju dušu što se odrazilo na konačan rezultat - 6:1.

Junak trijumfa bio je Brazilac Nejmar koji je postigao het trik za samo 13 minuta. Sve je već bilo rešeno posle prvih 45 minuta kada su Pike, Pedro, a potom i Nejmar odveli svoj tim na odmor posle kojeg je usledila prava kanonada kao golu Seltika. Nejmar je pogađao u 48. i 58. minutu čime je kompletirao odličnu igru da bi Kristijan Teljo u 72. minutu postigao hiljaditi gol ''katalonaca'' u međunarodnim mečevima. Konačan rezultat postavio je Samaras u 88. minutu.

GRUPA H:

Barselona - Seltik 6:1

(Pike 8, Pedro 40, Nejmar 45, 48, 58, Teljo 72 - Samaras 88)

Milan - Ajaks 0:0

Uprkos ubedljivom porazu u Beču od Austrije rezultatom 3:1 fudbaleri Zenita su se plasirali u drugu fazu LŠ, kao ekipa sa najmanje osvojenih bodova u prvoj fazi u istoriji, jer je u drugom meču Atletiko opravdao ulogu favorita protiv Porta za konačnih 2:0 u Madridu.

Poveo je Zenit golom Keržakova u 35. minutu, ali se na odmor otišlo sa 1:1 jer je Hoziner u 44. minutu izjednačio rezultat. Drugo poluvreme donelo je još tri gola u mreži ruskog tima. Jun je pogodio već u prvom napadu da bi Hoziner u 51. minutu doneo nedostižnu prednost Bečlijama čiju je prvu i istorijsku pobedu u LŠ potvrdio Kienast u samoj nadoknadi vremena.

Atletiko se ne šali! Fenomenalnim golom Garsije u 14. i Dijega Košte u 34. minutu Madriđani su savladali indisponirani Porto koji je u 28. minutu imao šansu da se vrati u meč, ali je Žosue promašio penal. Tačnije, Aranzubia mu je pročitao šut. To je bilo sve u ovom meču od Porta koji će svoje učešće nastaviti u LE.

GRUPA G:

Atletiko Madrid - Porto 2:0

(Raul Garsija 15, Dijego Košta 37)

Austrija Beč - Zenit $:1

(Hoziner 44, 51, Jun 48, Kiestan 93 - Keržakov 35)

Slavi Dortmund, ali slavi i Gelzenkirhen! Golovima Drakslera u 51. i Matipa u 57. minutu Šalke je savladao Bazel rezultatom 2:0 i tako ga pretekao na tabeli grupe E. Međutim, ovaj meče obeležile su kontroverzne odluke sudije koji je najpre u 34. minutu bespotrebno isključio nekadašnjeg štopera Partizana, a sada Bazela Ivana Ivanova, dok kod gola Matipa nije svirao ofsajd iako su četvorica fudbalera u plavim dresovima bili najbliži lopti.

Pobedu vrednu prvog mesta zabeležio je i Čelsi kod kuće protiv Steaue (1:0), a jedini gol viđen je u 12. minutu kada je Demba Ba zatresao mrežu Rumuna.

GRUPA E:

Šalke - Bazel 2:0

(Draksler 51, Matip 57)

Čelsi - Steaua 1:0

(Demba Ba 12)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bobo

    11. decembar 2013 | 21:29

    Da li je RTS normalan, koju utakmicu prenosi???!!! Milan - Ajax. A Napoli - Arsenal ne!!! Zato gledam rukometasice nase u Nišu, ajmoooi

  • bogdanPFC

    12. decembar 2013 | 11:28

    Bas mi zao Ajaxa dobro su igrali i bili mnogo bolji od milana ali sad se vidi koliko ih je ostetio sudija u prvoj utakmici kada je u 93 svirao nepostojuci penal za milan. U svakom slucaju mnogo srece talentovanim igracima Ajaxa u ligi evrope. A za komentar ,kakav napoli arsenal, ti da znas kolike fudbalese velicine su Ajax i milan za arsenal i napoli ne bi to ni pisao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA