KATIĆ I NELSON: Igraćemo za ponos i navijače! (VIDEO)

Centar i plejmejker crveno-belih obećavaju maksimalan pristup u utakmici protiv Laboral Kuće iako Zvezda nema više šanse za plasman u TOP 16

  • 0

U čevrtak od 18.45 košarkaši Crvene zvezde odmeriće snage sa ekipom Laboral Kuće u okviru 9. kola grupe D Evrolige. Izabranici Dejana Radonjića dočekuju špansku ekipu u "Kombank Areni", a iako crveno-beli nemaju više šansi za prolazak u TOP 16 fazu očekuje se solidna poseta publike.

Centar Crvene zvezde Raško Katić je ipak pronašao takmičarski značaj u ovoj utakmici:

- Ovo je takođe takmičarska utakmica za nas. Posle završetka prvog dela Evrolige nastavljamo da igramo u Evrokupu i želimo da osvojimo petu poziciju kako bi dobili lakšu grupu i lakši kostur takmičenja. Tako da je ovo za nas utakmica od veliko značaja - rekao je Katić

Reprezentativac Srbije je svestan da je Laboral kvalitetna ekipa koja se trenutno nalazi u sjajnoj formi:

- U poslednje vreme su baš dobri. U početku su izgubili neke utakmice na jednu loptu, ali od kada se vratio plejmejker Urtel igraju fenomenalno. On je im glavni kreativac i mnogo im znači - kaže iskusni centar.

Iskusni centar posle povrede polako vraća prepoznatiljiv nivo igre:

- Najbitnije je da ceo tim igra dobro, a samim tim i ja da doprinesen. Siguran sam da ću igrati bolje. Bilo je teško, jer sam celo leto bio sa reprezentacijom, a posle toga sam i dva puta povređivao skočni zglob. Vraćam se i siguran sam da će biti bolje - zaključio je Katić.

Plejmejker crveno-belih Demarkus Nelson naglašava važnost maksimalnog pristupa crveno-belih.

- Svaka utakmica je bitna. Treba nam pobeda i moramo da imamo dobar intenzitet, da budemo fokusirani i da imamo maksimalan pristup. Pobede su navika, ali i porazi su navika, a mi nećemo imamo loše navike. Odigraćemo za ponos i za navijače. Oni su sjajan  tim, naročito od kada se Urtel vratio i u sjajnoj su formi - kaže Nelson.

Organizator igre Crvene zvezde u Španiji je odigrao najbolji meč u sezoni i nada se pre svega pobedi sutra, a ne dobroj individualnoj partiji:

- Pokušaću da ponovim partiju iz prvog meča sa Špancima, ali je najbitinije da tim pobedi. Ja ću dati sve od sebe da poguram svoje saigrače. Nikad ne razmišljam kako ću ja da odigram, već samo želim da pobeđujem - zaključio je Amerikanac.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(M. Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA