SEČA SRPSKIH TRENERA: Otkazi za Stanojevića, Antića, Đukića, Rašovića, Piksi sam ide!

Srpski treneri širom sveta kao novogodišnji poklon od svojih klubova dobili paketiće u vidu otkaza * "Nastradali" i košarkaški treneri Vukoičić i Ašćerić

  • 5

Srpski treneri neće po dobrom pamtiti kraj 2013. godine! Iako su jedva čekali decembar kada bi trebalo da odu zasluženi odmor, naši stručnjaci širom sveta završili su obaveze u klubovima pre vremena. Među njima su i Aleksandar Stanojević, Radomir Antić, Miroslav Đukić, Simo Krunić, ali i doskorašnji šef Partizana Vuk Rašović.

Poslednji u nizu, koji je doduše počeo u nobembru otkazima Radomira Okuke i Gorana Stevanovića, jeste neočekivani odlazak Aleksandra Stanojevića sa klupe Pekinga. Bivši trener Partizana je neočekivano telefonskim putem dobio otkaz iako je zauzeo treće mesto u kineskom prvenstvu čime se plasirao u azijsku Ligu šampiona.

Stanojević je u Kinu stigao 2012. godine kada je preuzeo ekipu Dalijena i sa samog dna tabele trasirao im put u gornji dom. Dalijen je završio na petom mestu što je bio okidač za Peking da ga dovede već naredne sezone, ali je uspeo da se zadrži samo jednu sezonu.

Neposredno pre odlaska Stanojevića iz Pekinga, otkaz u kineskom Šandoganu je dobio i bivši selektor Srbije Radomir Antić. Popularni Antara je ugovor na dve godine potpisao upravo negde u ovo vreme, ali 2012. godine što automatski znači da će kineski klub morati da mu plati obeštećenje od dva miliona evra.

Negde u isto vreme kao i Antić, ceh je platio i Simo Krunić koji je doveo Dalijen do petog mesta, čime je aktivirao klauzulu ugovora na još dve godine jer je bilo dogovoreno da se se saradnja nastavlja ako se ekipa plasira od 3. do 6. mesta. Ipak, uprava kineskog kluba je prekršila ugovor i dovela novog trenera, a naš stručnjak je sada u pregovorima oko dogovornog raskida ugovorne obaveze.

S azijskog kontinenta selimo se u Evropu, tačnije Španiju, gde je svoju odiseju u Valensiji završio još jedan bivši selektor naše zemlje Miroslav Đukić koji je, usled očajnih rezultata, otišao s ''Mestalje'' nakon samo par meseci posla.

- Ne mislim da je ovo prava odluka, ali je poštujem – kratko je prokomentarisao Đukić posle otkaza u timu koji se nalazi na devetom mestu uz 23 boda zaostatka za vodećim tandemom Barselonom i Atletikom.

Decembar je bio koban i po Vuka Rašovića koji je dobio otkaz u Partizanu uprkos tome što je polusezonu završio na prvom mestu, bod više od drugoplasirane Crvene zvezde. Njega je na mestu trenera zamenio Marko Nikolić koji je, doduše, sam napustio klupu Vojvodine.

Stopama svojih kolega najverovatnije će i Dragan Stojković Piksi kojem ugovor sa Nagojom ističe 31. decembra i za sada nema nikakvih najava da bi mogao da ga produži. Peta Zvezdina zvezda je japanski klub, u kojem je postao igračka legenda, 2010. godine doveo do prve šampionske titule u istoriji, ali loši rezultati posle toga došli su mi glave.

Fudbalskim trenerima i njihovoj lošoj karmi pridružila su se i dvojica srpskih košarkaških trenera koji su pre vremena završili svoje obaveze u klubovima ABA lige - Solnokom i MZT-om.

Iako je savladao Partizan pre dva kola, Nedeljko Ašćerić je nedugo zatim završio karijeru u mađarskom Solnoku, dok je bivši trener Crvene zvezde Vlada Vukoičić prvog decembra napustio Skoplje posle poraza od Cibone uprkos vođstvu njegovog tima od 26 poena razlike.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    18. decembar 2013 | 22:06

    samo za rome slovenac trener,vi ste slovenacki klub,samo da umesto radonjica vratite LEGENDU ZMAGA !!! PARTIZAN NAJVECI SRPSKI BREND !!!

  • meek mill

    18. decembar 2013 | 21:17

    antica za selektora i braco idemo na evropsko

  • baccko

    18. decembar 2013 | 23:21

    jugoslovenski brend! ljakse

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA