I Federer angažovao legendu tenisa za trenera, Stefana Edberga!

- Stefan je moj heroj iz detinjstva, i jedva čekam da provodim vreme s njim i da od njega učim - saopštio je švajcarski teniser, koji je treći teniser koji je angažovao legendarnog Šveđanina

  • 1

Nekada najbolji svetski teniser, Rodžer Federer, odlučio je da angažuje legendarnog Stefana Edberga i priključi se trendu dovođenja proslavljenih igrača u tim koji su ostavili dubok trag u teniskoj istoriji.

Prvi je bio Endi Mari, kom je saradnja sa Ivanom Lendlom donela dosta uspeha, a nedavno je Novak Đoković angažovao Borisa Bekera.

Federer je objavio na svom Fejsbuku da je šestostruki Grend slem šampion pristao da sarađuje sa timom Švajcarca namanje deset nedelja, od početka Australijan opena.

- S zadovoljstvom objavljujem da će se u Melburnu Stefan Edberg pridružiti Severinu Lutiju u mom timu. Severin, koji sa mnom radi poslednjih sedam godina, radiće većinu vremena, a Stefan se usaglasio da makar deset nedelja počevši od Australijan opena u Melburnu. Stefan je moj heroj iz detinjstva, i jedva čekam da provodim vreme s njim i da od njega učim - napisao je Federer.

Švajcarac je u oktobru raskinuo saradnju sa trenerom Polom Anakonom posle tri godine.

Na kraju 2013. godine, Federer zauzima šesto mesto na ATP listi. Upravo je prošla sezona bila prva od 2002. godine, u kojoj osvajač 17 Grend slem titula nije odigrao nijedno veliko finale.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zullu

    27. decembar 2013 | 20:20

    Jos Nadal da angazuje ludog Mekinroa i ekipa je tu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA