Jevreji traže kaznu za Anelku, on se poziva na Obamu (FOTO)

Francuski napadač, koji je optužen za salutiranje naci pozdravom, okačio na Tviter fotku američkog predsednika u, po njemu, istom izdanju * Evropski jevrejski kongres traži kaznu od Premijer lige

  • 4

Gest Nikolasa Anelke protiv Vest Hema, kada je antisemitskim pozdravom proslavio gol, uzburkala je svetsku javnost. Osude su najpre stigle iz Engleske i Francuske, ali kako je vreme odmicalo skoro svi su počeli da se uključuju, a jedan od poslednjih jeste predsednik Evropskog jevrejskog kongresa Moše Kantor koji je zatražio visoku kaznu za Francuza.

Kantor traži od Premijer lige surovu kaznu jer je taj manje poznat antisemitski pozdrav u istom rangu sa bolje poznatijim nacističkim pozdravom sa uzdignutom rukom gore.

Iako je napadač istakao da je ovim gestom samo želeo da pruži podršku prijatelju i francuskom komičaru Dijedonu koji je prvi upotrebio ovaj pozdrav kao znak revolta, javnost je neumoljiva i svi traže kaznu

Anelka je čak i pokušao da se izvadi na američkog predsednika Baraka Obamu tako što je na Tviter okačio fotografiju gde Obama zajedno sa poznatim reperom Džej Zijem salutira ovim pozdravom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA