Anelka prekida da proslavlja gol kontroverznim gestom

Klub potpuno shvata da je ovakvo proslavljenje gola izazvalo štetu i od Anelke je zatraženo da to više ne radi, što je on odmah prihvatio, saopštio je Vest Bromvič Albion

  • 0

Napadač Vest Bromvič Albiona Nikola Anelka prihvatio je zahtev kluba da golove više ne proslavlja gestom sa antisemitskom konotacijom, potvrdio je engleski premijerligaš.

Fudbalski savez Engleske pokrenuo je istragu protiv bivšeg francuskog reprezentativca nakon što je na utakmici protiv Vesthema u subotu (3:3) prvi od svoja dva gola proslavio gestom poznatim u Francuskoj kao "kenel", kojeg kritičari smatraju obrnutim nacističkim pozdravom.

To je izazvalo oštru polemiku u njegovoj rodnoj Francuskoj, a Anelka je odbacio "zlonamerne tvrdnje" negirajući da je želeo bilo koga da uvredi.

- Klub potpuno shvata da je ovakvo proslavljenje gola izazvalo štetu i od Anelke je zatraženo da to više ne radi, što je on odmah prihvatio-  navodi se u saopštenju Vest Bromvič Albiona.

Potvrđeno je da francuski fudbaler ostaje u konkurenciji za sastav tima.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA