TOP 16: Makabi bolji od Galatasaraja, dobra partija Ercega

U utakmici grupe F Top 16 faze Evrolige, u kojoj je i srpski šampion Partizan, Makabi zabeležio pobedu nad Galatasarajem u Istanbulu 90:84

  • 2

U prvim danima Nove godine počela je da se igra i druga faza Evrolige, odnosno, Top 16. Nekoliko mečeva prvog kola je odigrano u četvrtak, dok će se ostatak kola odigrati u petak. Za ljubitelje košarke u Srbije jeste najvažnije pomenuti da je naš predstavnik, Partizan poražen od silnog Reala iz Madrida 80:64.

Osim beogradskih crno-belih i kraljevskog kluba u isto vreme svoj meč odigrali su Galatasaraj i Makabi, iz koga je izraelski tim izašao kao pobednik 90:84.

Turski klub je uspeo da se nosi sa Izraelcima sve do nekih pet minuta do kraja utakmice, kada je rezultat na tabli glasio 74:74, međutim, "ponos Izraela" tada pravi seriju od 10:o, od koje košarkaši domaće ekipe nisu uspeli da se oporave. U jednoj potpuno izjednačenoj utakmici ono što je možda odnelo prevagu i donelo izabranicima Dejvida Blata trijumf, jeste za nijansu bolji šut za dva poena, dok su gotovo u svim ostalim segmentima igre obe ekipe bile podjednake.

Trebalo bi pomenuti sjajnu partiju srpskog košarkaša, Zorana Ercega, koji je bio jedan od najboljih u redovima Galatasaraja sa učinkom od 17 poena i šest skokova, a  njemu uz rame bio je Karlos Arojo koji je postigao 19 koševa. Drugi srpski internacionalac u redovima ekipe iz Istanbula, Milan Mačvan nije se upisao u strelce za 16 minuta koliko je proveo na parketu, ali je zabeležio šest skokova i jednu asistenciju.

Kod pobedničke ekipe najbolji je bio Riki Hikman sa 24 poena, ali su ga pratili i ostali saigrači, a još trojica njih su meč završili sa dvocifrenim košgeterskim učinkom, Ohajon je imao 15 poena, Devin Smit 14, ali je na to dodao i 10 skokova a Tajus je postigao 12 koševa i 11 puta uhvatio loptu.

Evroliga TOP 16 faza 1. kolo:

GRUPA E:

Četvrtak:

Unikaha – Laboral Kuća 79:93

Panatinaikos – Armani Milano 73:57

Barselona – Anadolu Efes 84:65

Petak:

Olimpijakos – Fenerbahče 20.30

GRUPA F:

Četvrtak:

Partizan – Real Madrid 64:80

Galatasaraj – Makabi 84:90

Petak:

Lokomotiva Kuban – CSKA 14.00

Žalgiris – Bajern Minhen 18.45

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA