NEMAČKI NEUROLOG: Šumaher može da se probudi i posle dve nedelje!

Poznati stručnjak Uve Keler smatra da je stabilna faza u koju je Šumaher ušao pozitivna stvar, ali da se još uvek nalazi u životnoj opasnosti

  • 0

Ugledni nemački neurohirurg Uve Keler smatra da je veoma važno što je Mihael Šumaher ušao u stabilnu fazu iako je legendarni šampion Formule 1 i dalje životno ugrožen.

Keler je istakao da su prvi sati i dani ključni kada su u pitanju povrede kakve je zadobio Šumaher i da je najvažnije videti da li će se pritisak i otekline na mozgu stradalog penzionisanog sportiste i dalje povećavati.

- Kada su u pitanju ovako teške povrede pacijent može da se probudi posle dve do tri nedelje. Naravno, može i ranije, ali i kasnije - izjavio je Keler za nemački dnevni list Bild.

Posle nesreće na skijanju i teških povreda glave Šumaher je na Univerzitetskoj klinici u Grenoblu u stanju indukovane kome, a lekari su potvrdili da je u stabilnom, ali i dalje kritičnom stanju.

- Bez obzira na sve, teško je davati bilo kakve prognoze. Mogu da prođu dani, ali i nedelje dok pacijent prvi put otvori oči. Moguće je, nažalost, i da se pacijent ne probudi ispravno i završi u vegetativnom stanju ako je njegov mozak previše oštećen - upozorio je Keler, šef neurohirurgije na klinici Asklepios u Hamburgu.

Šumaher je u komi dočekao 45. rođendan, a nekoliko desetina navijača Ferarija održalo je tim povodom bdenje ispred bolnice u Grenoblu.

Šumaher je u nedelju na skijanju u francuskom centru Meribel zadobio teške povrede, kada je pao i glavom udario u stenu, a lekari bolnice u Grenoblu bore se za njegov život.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA