Lovernj najbolji skakač prvog kola Top 16, Spanulis MVP

Košarkaš Partizana je sa 13 uhvaćenih lopti protiv kraljevskog kluba, potvrdio titulu najboljeg skakača iz prve faze Evrolige

  • 0

Košarkaš Partizana, Žofri Lovernj sakupio je najviše skokova u prvom kolu Top 16 faze Evrolige, dok je najkorisniji igrač Vasilis Spanulis iz Olimpijakosa.

Nakon što je bio proglašen za najboljeg skakača prve faze najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi, mladi Francuz je to potvrdio još jednim odličnim učinkom odmah na sledećoj utakmici. On je u porazu crno-belih od Reala iz Madrida imao 13 uhvaćenih lopti. Na drugom mestu po broju skokova nalazi se bivši košarkaš beogradskog tima, Stefon Lazme iz Panatinaikosa.

Najkorisniji igrač posle uvodnih mečeva Top 16 faze je Bili Spanulis iz Olimpijakosa, koji je predvodio svoj tim do pobede nad favorizovanim Fenerbahčeom. Grčki reprezentativac je postigao 28 poene, šutirajući četiri od osam za trojke, imao devet asistencija, pet skokova i nad njime je napravljeno devet faulova.

Spanulis je drugi strelac Evrolige sa 16,9 poena po meču, dok je prvi Bojan Bogdanović sa prosečno 17,9 koševa. Najbolji asistent je Dimitris Dijamantidis.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA