Šumaherov mozak oštećen još 2009! Demantovano da je van životne opasnosti!

Doktor koji je lečio bivšeg vozača Formule 1 otkrio je šokantan podatak iz vremena kad je Šumaher pao sa motora. Predstavnica porodice nije potvrdila da je Nemac van životne opasnosti

  • 1

U danu kada se pojavila informacija da je istražiteljima predata kamera fiksirana na skijaškoj kacigi koju je Mihael Šumaher nosio prilikom skijaške nesreće, javnosti se obratio doktor Johan Pail, šef sportske klinike koji je lečio sedmostrukog šampiona Formule 1 kada je pao sa motora 2009. godine.

Pail je u izjavi za "Bild" otkrio šokantan podatak da je Šumaher još tada imao ozbiljne povrede glave.

- Mihaelu je 2009. godine pukla leva kičmena arterija. Čovek ima samo dve, a one između ostalog opskrbljuju mali mozak, koji je neophodan za motoriku tela - rekao je Pail.

Prilikom pada na skijanju 29. decembra, Šumaher je oštetio desni deo glave.

- To u ovom trenutku nije važno budući da je desna kičmena arterija ostala neoštećena. Samo u akutnoj fazi odmah nakon nesreće bi dodatna arterijska povreda desne strane imala opsežne posledice - rekao je nemački doktor.

Kamera sa kacige koju je Šumaher nosio kada je na skijanju u Francuskoj zadobio teške povrede glave, predata je francuskim istražnim organima, potvrdila je danas menadžer sedmostrukog svetskog šampiona Sabine Kem.

Prijatelj Mihaela Šumahera i nekadašnji vozač Formule 1 Filip Štrajf preneo je medijima ispred bolnice u Grenoblu da Nemac više nije u životnoj opasnosti.

Kemova je potvrdila da je Šumaherovo stanje i dalje stabilno, ali kritično.

Ističemo da svaka informacija o njegovu zdravstvenom stanju, koja ne dolazi od njegovih lekara ili predstavnika, nije valadina i predstavlja čistu spekulaciju - saopštila je Šumaherova menadžerka.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA