Kamera otkrila detalje nesreće: Šumaher vozio 20 na sat!

Francuski istražni organi pregledali su kameru koju je na kacigi nosio Šumaher kada je pao na neobeleženoj stazi u Meribelu, koja je donela nove detalje oko njegovog pada

  • 5

Bivši svetski šampion u Formuli 1 Mihael Šumaher vozio je 20 kilometara na sat prilikom pada na skijanju u Francuskoj krajem decembra, kada je zadobio teške povrede glave, rezultat je istrage francuskog tužilaštva.

- Brzina nije bila preterana u momentu pada, odnosno, on je vozio maksimalno 20 kilometara na sat - prenosi italijanska agencija Ansa tvrdnje izvora iz francuskog tužilaštva u Albervilu.

Francuski istražni organi pregledali su kameru koju je na kacigi nosio Šumaher kada je pao na neobeleženoj stazi u Meribelu, a tužilac Albervila Patrik Kensi otkrio je da je kamera koju je Mihael Šumaher nosio na kacigi tokom pada u Maribelu otkrila bitne detalje nesreće.

Naime, Šumaher se našao na raskrsnici između crvene i plave staze, pratio je crvenu i sišao je sa nje.

- Jedna od njegovih skija je udarila u kamen i zbog toga je pao i udario glavom u drugi kamen. Kamen u koji je udario je osam metara van piste, a on je pao devet metara van piste. Snimak nam daje dosta informacija i potvrđuje naše prvobitne zaključke -rekao je Kensi.

Zdravstveno stanje legendarnog vozača Formule 1 je stabilno, ali i dalje kritično.

Šumaher je od 29. decembra u veštacki izazvanoj komi, pošto je zadobio teške povrede glave prilikom pada na skijanju u Francuskoj.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    8. januar 2014 | 12:33

    A na koliko obrtaja su mu bile skije,mozda mu nije radio ABS!!?

  • zika

    8. januar 2014 | 14:51

    I na kraju bice da mu nije nista! Koliko bolesne dece imamo ovde, za koje bi trebalo pisati! Ajde, u redu pao je, izvestili ste nas, sta ima vise da nas zanima on..

  • Ja

    8. januar 2014 | 16:49

    Pa sto mi udarate minuse kompleksasi!? Pao i sta sad,da je pao neko drugi niko nebi nista rekao!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA