ŠOU JE ZAVRŠEN: Najbolji momenti sa dodele Zlatne lopte (FOTO) (VIDEO)

Pogledajte šta se sve dešavalo na svečanosti dodele Zlatne lopte u Cirihu koju je zasluženo osvojio Kristijano Ronaldo

  • 1
Dodela Zlatne lopte u Cirihu Foto: AP/Tanjug

Ceremonija dodele Zlatne lopte za najboljeg fudbalera u 2013. godini je završena. Glavni kandidati su bili Frank Riberi, Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo koji je, na kraju, prigrlio ovaj trofej.

Pored činjenice da će u centru pažnje biti ova trojica fudbalera, sve oči javnosti su bile uprte i u atraktivnu Fernandu Limu koja je pažnju privukla provokativnim izdanjem tokom izvlačenja grupa za SP, a i tokom vikenda podigla je Cirih na noge pojavom na ulicama švajcarskog grada gde se ceremonija i održava.

Da Ronaldo zaslužuje Zlatnu loptu potvrdio je i legendarni Brazilac Pele dok je trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop istakao da nagrada za trenera treba da pripadne bivšem treneru Bajerna Jupu Hajkensu.

Pored dodele Zlatne lopte FIFA je izabrala i najboljih 11 u 2013. godini, a zanimljivo u prvoj postavi su samo trojica iz Bajerna, iako su Bavarci osvojili pet trofeja prethodne sezone.

Golman: Manuel Nojer

Odbrana: Lam, Tijago Silva, Ramos, Alveš

Sredina terena: Ćavi, Inijesta, Riberi

Napad: Mesi, Ibrahimović, Ronaldo

Već proklamovani osvajač nagrade Kristijano Ronaldo izazvao je veliku pažnju javnosti prilikom dolaska što je očekivano i već na ulazu je potpisivao veliki broj autograma. takođe, zanimljiv intervju dao je i Zlatan Ibrahimović.

Švedski reprezentativac se ubrzo posle toga našalio s obzirom na to da je, na opasku Jirgena Klopa, rekao Nemcu da će preći u Dortmund za džabe.

Zanimljiv stajling pripremili su nam kandidati za dobitnike nagrade, a svakako najviše pažnje privuklo je ljubičasto odelo Lionela Mesija koji je iskoristio priliku da se fotografiše sa saigračima.

Pored Fernande, na ceremoniji dodele Zlatne lopte, pojavila se i srpska ''snajka'' Adrijana Lima, takođe, u elegantnom izdanju kao i njena prezimenjakinja.

Svoju radost Adrijana je podelila sa omalenom maskotom, a nama ostaje samo da budemo ljubomorni na maskotu i naravno Jarića.

Međutim, srpska ''snajka'' je bila u centru pažnje i na pozornici kada je iskulirala Nejmara i umesto da mu pruži ruku, potapšala ga je po ramenu.

Nekako očekivano, trener godine jeste Jup Hajkens koji se našao ispred Klopa i Aleksa Fergusona.

- Pre deset godina nisam ni sanjao ovo, a sada stojim ovde pred vama. Hvala puno - rekao je Nemac.

''Puškašova '' nagrada za najbolji gol otišla je u ruke Zlatana Ibrahimovića koji je dobio ovu nagradu za 2013. godinu iako je gol postigao u 2012. godini. Podsetimo, među prva tri nominovana bio je i srpski reprezentativac Nemanja Matić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA