NE MOŽE BEZ SKANDALA: Selektor Katara primoran da glasa za Ronalda?

Selektor nacionalne selekcije Katara Fahad Al Zara istakao da je bio primoran da glasa za Portugalca zarad popravljanja ugleda Sepa Blatera, prvog čoveka FIFE

  • 6

Selektor fudbalske reprezentacije Katara Fahad Al Zara rekao je da je bio primoran da glasa za Kristijana Ronalda u izboru za najboljeg igrača u 2013. godini.

Ronaldu je u ponedeljak uveče na ceremoniji u Cirihu dodeljena Zlatna lopta Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) i magazina "Frans fudbal", a trijumfovao je u konkurenciji Lionela Mesija iz Barselone i Franka Riberija iz minhenskog Bajerna.

- Predsednik saveza rekao mi je da glasam za Ronalda kako bih pomogao da se popravi ugled predsednika FIFA Sepa Blatera i u znak zahvalnosti što je Katar dobio organizaciju prvenstva sveta 2022. godine - rekao je Fahad Al Zara, a prenosi ESPN.

U izboru za Zlatnu loptu glasaju selektori i kapiteni nacionalnh reprezentacija, kao i predstavnici medija, a svi iz Katara dodelili su glasove Ronaldu. Time je bačena senka na izbor najboljeg fudbalera sveta, a nezadovoljstvo načinom glasanja izrazio je i predsednik UEFA Mišel Platini, čiji je favorit bio Riberi. Ronaldo je prestižnu nagradu osvojio sa 1.365 bodova ispred Mesija sa 1.205 i Riberija sa 1.127.

- Ranije su se u obzir uzimali trofeji koje su igrači osvojili, ali otkako je FIFA preuzela nagradu to se promenilo. Ukoliko se ovako nastavi sledeće godine nagradu će opet osvojiti Ronaldo ili Mesi, godinu kasnije Mesi ili Ronaldo - rekao je Platini, aludirajući na činjenicu da je Riberi u dresu Bajerna prošle godine osvojio pet trofeja, Bundesligu, Ligu šampiona, nacionalni kup, evropski Superkup i klupsko prvenstvo sveta.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LA

    14. januar 2014 | 22:36

    A sta je osvojio Papen '91 kad je proglasen za najboljeg fudbalera. Savicevic i Pancev osvojili su sve sto je moglo da se osvoji, a Pancev je bio i najbolji strelac evrope.

  • Turbo

    14. januar 2014 | 22:32

    Zasluzeno najbolji u 2013. Ljudina!

  • LA

    15. januar 2014 | 06:14

    Gospodine Platini '91 ste cutali i vi i cela Evropa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA