Očajna Zvezda poražena u Novgorodu!

Crveno-beli odigrali veoma loš meč i doživeli ubedljiv poraz od ekipe Nižnjeg sa 86:75, čime su zakomplikovali sebi situaciju u grupi.* Ovo je, posle poraza od Makabija u Evroligi (96:82), drugi najubedljiviji poraz beogradskog tima ove sezone u Evropi

  • 20

Posle ubedljive pobede nad španskim Bilbaom, košarkaši Crvene zvezde doživeli su neprijatan poraz u Rusiji meč drugog kola "Last 32" faze Evrokupa od Nižnjeg Novogoroda 86:75.

Crveno - beli su igrali bez Amerikanca Blejka Šilba, koji nije otputovao na ovo gostovanje, jer je sve izvesnije da će napustiti tim sa Malog Kalemegdana. Bila je ovo najlošija utakmica na strani za Zvezdu ove sezone, posle one u Tel Avivu protiv Makabija, gde su ubedljivo poraženi (96:82).

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bili su Demarkus Nelson sa 22 poena, i Ivan Radenović sa 14, dok je Čarls Dženskin ubacio 11, a Raško Katić 10.

Crveno beli su očajno šutirali za tri poena 23-6 (26 odsto), a još lošije slobodna bacanja 24-15 (62 odsto). Takoše, veći deo meča su igrali bez gosrostasnog Bobana Marjanovića, jer Rusi imaju nižu postavu, pa nije mogao da se uklopi.

DOBAR POČETAK, LOŠ KRAJ

Zvezda je prvo poluvreme odigrala jako dobro i imala je prednost čak i do sedam poena 33:40. Međutim, katastrofalnom igrom u napadu u trećoj četvrtini crveno-beli su prepustili trijumf prosečnoj ekipi Nižnjeg.

Rusi su taj period dobili sa 22:14, a zatim u poslednjem periodu održali prednost pa čak i vodili sa više od 10 razlike. Međutim, Zvezdin poraz leži u lošem šutu za tri poena i u slobodnim bacanjima kolje su do početka poslednje četvrtine šutirali 10-3!!!. Što je nedopustivo i za pionirske ekipe.

Protivnik je u 36. minutu došao do maksimalne prednosti od 14 poena 78:64 i to je bio kraj za crveno -bele. U preostalih četiri minuta Beograđani nisu uspeli da stignu prednost, pa čak ni da smanje razliku koja je veoma bitna u kalkulacijama za prolaz dalje.

Šta reči o igri crveno-belih sem da je u drugih 20 minuta bila bezidejna i sa dosta dekoncentracije kod igrača, koji su mnogo grešili i izgubili previše lopti.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    15. januar 2014 | 18:24

    Bravo ! Pojacali ste se super sa TADIJOM uz SURLASA najvecim drvetom,a hvala sto je SHILBA oterao zbog"rasterecenja svog budzeta" coki,drzava sto je dala-dala je,a ON iz svog dzepa nece dodati ni dinar za svoj PRIVATNI KLUB-svaka mu cast na sposobnosti sta je izveo. Valjda ste sada bar malo uvideli sta se desava sa"VASIM"Kosarkaskim klubom !!!?? PARTIZAN NAJVECI BREND SRBIJE !!!!

  • Cvix

    15. januar 2014 | 17:50

    Nadam se da je ovo Radonjicu poslednja utakmica na klupi Zvezde!!!

  • Dado

    15. januar 2014 | 18:15

    Radonjicu MARS iz Zvezde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA