DUŠAN PRESLAB ZA SAMURAJA: Lajović ubedljivo poražen od Nišikorija!

Srpski teniser platio danak lošoj igri u prva dva seta i pšorazom od Japanca rezultatom 3:0 završio je učešće na ovogodišnjem AO

  • 0

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da načini podvig u drugom kolu Australijen opena pošto je ubedljivo poražen od Japanca Keija Nišikorija rezultatom 3:0 (6:1, 6:1, 7:6).

Lajović, debitant na velikim turnirima, bio je pretnja Japancu, inače 16. nosiocu, samo u trećem setu gde je, ipak, poklekao posle taj-brejka, ali bez obzira na sve mora da bude zadovoljan učinjenim ove godine u Melburnu s obzirom na to da je, računajući i kvalifikacije, zabeležio četiri pobede.

Veliki broj grešaka uslovio je neočekivano lakim gubicima prva dva seta, a protiv tenisera kao što je Nišikori bilo je teško vratiti se u igru. Srbin je odlično otvorio meč, dobio svoj servis, ali je to bilo sve od njega u prvom setu.

Već pri narednom servisu Lajovića, Nišikori uzima brejk i stiže do 2:1, a nedugo zatim i do 4:1.Svima je tada je bilo jasno da je prvi set za Lajovića izgubljen što je Nišikori vrlo brzo i potvrdio servisom u sedmom gemu za ubedljivih 6:1

Gde je stao, Nišikori je započeo i u drugom setu gde je vrlo brzo poveo sa 3:0. Imao je srpski teniser priliku da osvoji brejk pri rezultatu 3:1, što bi ga svakako vratilo u meč, međutim, Japanac se ''vratio iz mrtvih'' i osvojio gem, a kasnije i set identičnim rezultatom kao i prvi put - 6:1.

Da je Dušan kojim slučajem prethodna dva seta igrao kao treći pitanje je kako bi se ovaj meč završio. Sve do osmog gema servisi su se prirodno menjali da bi Srbin iskoristio drugu brejk loptu i stigao do šanse da servira za treći set (5:3). Međutim, Japanac je uzvratio brejk, a potom stigao i do 5:5.

Set je otišao u taj-brejk gde je više sreće imao japanski teniser koji se, na kraju, zasluženo plasirao u naredno kolo takmičenja.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Dom zdravlja Doktor Ristić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA