SRBI VOLE KALKULACIJE: Kako Srbija može do drugog kruga na EP?

Pobeda ili nerešen rezultat sa Francuzima bi nam overili plasman u narednu rundu dok bi u slučaju eventualnog poraza morali da osluškujemo rezultat sa meča Rusija - Poljska

  • 1

Rukometna reprezentacija Srbije je sa puno elana otputovala na EP u Danskoj u pokušaju da odbrani srebrenu medalju osvojenu u Beogradu ili da se domogne barem polufinala, ali ih je poraz od Rusije umnogome odaljio od tog cilja.

Pobeda protiv Poljske na otvaranju takmičenja ulila je još veću dozu samopouzdanja srpskim rukometašima koji su porazom protiv ''baćuški'' doveli u pitanje plasman u drugu rundu. Ono što je dobro jeste to što sve držimo u svojim rukama i, ukoliko pobedimo ili odigramo nerešeno sa Francuskom, u narednu rundu bi mogli i sa četiri boda, što bi donekle otvorilo vrata polufinala.

Ipak, to lako izgleda na papiru, ali će na terenu biti jako teško s obzirom na to da su Francuzi donedavno bili suvereni vladari svetskog rukometa.

- U nezavidnom smo položaju. Moramo da pobedimo Francusku. Znamo da nije lako, ali nije ni nemoguće - istakao je Darko Stanić.

Upravo ta pobeda, ali i nerešen rezultat, sasvim sigurno donosi Srbiji prolaz u narednu rundu, ali i eventualan poraz protiv ''trikolora'' ne mora da nam dođe glave. S tim da tada moramo da se okrenemo i meču između Rusije i Poljske.

Pobeda Rusije nad Poljskom ili nerešen rezultat značila bi da prolazimo u narednu rundu, ali ne prenosimo nijedan bod jer bi onda iz grupe C išli Francuska (4 boda), Rusija (2) i Srbija (0).  Ukoliko Poljaci slave sa četiri ili više golova protiv Rusa dalje bi, umesto Rusije, išla Poljska dok bi Srbija u tom slučaju prenela dva boda.

Međutim, pobeda Poljaka sa tri ili manje golova nad Rusima značilo bi da Srbija završava takmičenje, a dva boda bi u tom slučaju prenela Poljska. Francuzi bi prošli sa četiri dok bi Rusi bez zaliha otišli dalje.

Najbolji mogući scenario za Srbiju bi bio da pobedimo Francuze  i obezbedimo plasman dalje gde bi mogli sa četiri boda u džepu, ako Poljska bilo kojim rezultatom savlada Rusiju, da bi nam nerešen rezultat protiv ''trikolora'' doneo narednu rundu sa tri prenesena boda.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA