ČUDO U ARENI: Partizan savladao CSKA na krilima neverovatnog Bogdanovića!

Klub iz Humske 1 u Beogradu skinuo skalp moskovskom timu, i u trećem meču ove sezone u Evroligi upisao prvu pobedu - 73:72 (15:14, 19:21, 16:15, 23:22)

  • 37

Čudo u "Areni" se desilo! Konačno je pao moskovski CSKA u Evroligi! Partizan je nošen Bogdanom Bogdanovićem ostvario prvu pobedu u Top 16 fazi Evrolige, i to u trećem meču ove sezone sa ruskom ekipom 73:72 (15:14, 19:21, 16:15, 23:22).

Srpski šampion je tako prekinuo negativni niz od osam uzastopnih poraza od ekipe CSKA. Najzaslužniji za prvu pobedu crno-belih u TOP 16 fazi bio je sigurno Bogdan Bogdanović koji je postigao 27 poena, od čega 12 u poslednjoj četvrtini uključujući i dva bacanja koja su odlučila pobednika. Na ovaj način mladi bek je još jednom pokazao o kakvom se igraču radu i da je košarkaška reprezentacija dobila novog predvodnika.

Početak utakmice obeležile su dobre odbrane. U celoj prvoj deonici je postignuto svega 19 poena uz rezultatsku klackalicu. CSKA je povučen prethodnim utakmicama sa crno-belima spuštao loptu pod koš, a briljirao je Nenad Krstić koji postigao 10 od 14 poena svoje ekipe. Partizan je do poena uglavnom stizao preko Bogdanovića, da bi sjajnom minujaturom Nikole Milutinova otišao sa minimalnom prednošću na prvi dvominutni odmor.

U drugoj četvrtini utakmice, obe ekipe su se napadački probudile, a igralo se u serijama. Kapiten Srbije, Krstić nastavio je da igra fenomenalno, a pridružio mu se i Vitali Fridzon sa poenima van linije 6, 75. U tim trenucima Kinzi je jedini bio raspoložen u redovima srpskog šampiona. CSKA je uspeo da preko Fridzona i Teodosića dođe do najveće prednosti od osam poena, ali su crno-beli poenima Milutinova i trojkom Dragan Milosavljevića uspeli da dođu do minus dva poena.

Sa početkom drugog poluvremena opet se činilo da će treća četvrtina biti kobna po crno-bele. Fridzon je pogodio dve vezane trojke, a Krstić dovodi CSKA do plus 9. Ipak crno-beli se nisu predavali. Gagić je uneo dosta agresivnosti, a Bogdanović je sa pet vezanih poena vratio vođstvo crno-belima. Aron Džekson postiže prve poene na meču za 50:50 na kraju treće deonice, za početak drame.

Poslednju deonicu i jedni i drugi dobro otvaraju. Partizan trojkama Bogdanovića i sa dva plus jedan Lovernja, dok kod CSKA Teodosić postiže trojku, a Vims poentira za dva. Nakon toga je usledio period nervozne igre obe ekipe koje veoma rano izlaze iz bonusa. Kinzi prekida seriju bez poena, sjajnim pogotkom uz faul Vimsa, a nakon toga i Milosavljević poentira sa linije penala.

Prazne minute CSKA prekida Soni Vejms koji pogađa trojku uz prekršaj, ali odmah stiže odgovor u vidu trojke Bogdanovića i dva poena Kinzija. Vimsi je u tim trenucima preuzimao svu odgovornost u ruskoj ekipi, a meč se pretvorio u okršaj njega i Bogdanovića. Stigli su poeni Krstića, da bi poenima Tepića Partizan u poslednji minut ušao sa poenom prednosti. Na 41 sekundu pre kraja Soni Vims je pogodio oba bacanja, da bi u narednom napadu Krijapa napravio faul na Bogdanoviću pri šutu za tri poena, a reprezentativac Srbije je pogodio dva tri od bacanja na 24 sekundi pre kraja za minimalnu prednost crno-belih.

Partizan je odlučio da brani zadnji napad. Crno-beli su po prvi put stali u zonu jedan-tri-jedan, što je iznenadilo košarkaše CSKA. Vims je držao loptu do samog kraja, šutirao, ali nije bio precizan usled čega je usledila neverovatna erupcija oduševljenja u "Kombank Areni".

Najbolji pojedinac meča bio je Bogdan Bogdanović sa 27 poena, a veliku podršku je imao u Tarensu Kinziju koji je postigao 15 poena, dok je Žofri Lovrenj na svoj konto upisao 11, a Dragan Milosavljević osam poena. Kod CSKA briljirao je Nenad Krstić sa 27 poena, Soni Vims je postigao 16, Vitali Fridzon 12, Miloš Teodosić 10, dok se Vladimir Micov nije upisao u strelce za 15 minut igre.

Utakmici su prisustvovala i velika košarkaška imena poput Ive Nakića, Dušana Ivkovića, Dušana Kecmana, kao i skaut Oklahome. Ono što je takođe za pohvalu je da su na ovoj utakmici zaraćene frakcije navijača Partizana, Zabranjeni i Alkatraz navijali zajedno. Čak je i vođa navijača moskovskog kluba u jednom trenutku došao među "grobare".

Šampion Srbije u okviru četvrtog kola TOP 16 faze gostuju u Izraelu ekipi Makabija.

TOP 16 3. kolo:

GRUPA E:

Četvrtak:

Olimpijakos – Barselona 72:81

Petak:

Unikaha – Fenerbahče 89:75

Armani – Laboral 83:76

Panatinaikos – Efes 78:64

Tabela: Barselona 3-0, Panatinaikos 2-0, Olimpijakos 1-2, Armani, Laboral  1-1, Unikaha 1-1, Fenerbahče 0-2, Anadolu Efes 0-2

GRUPA F:

Sreda:

Real Madrid – Bajern Minhen 111:87.

Četvrtak:

Žalgiris – Makabi 78:87

Galatasaraj – Lokomotiva Kuban 62:63

Petak:

Partizan – CSKA Moskva 20.45

Tabela: Real Madrid 3-0, Makabi 3-0, Bajern 2-1, CSKA 2-0, Lokomotiva 1-2, Galatasaraj 0-3, Žalgiris 0-3, Partizan 0-2

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA